Kültür SanatManşet

İnşaat Temel Kazısında Tarihi Güzellik

M.S. 3. YY Ait Mozaik Heyecan Uyandırdı

 

Milas’ta bir inşaat temelinde bulunduktan sonra koruma altına alınarak, gelecek kuşaklara aktarılan M.S. 3. yüzyıla ait olduğu düşünülen geometrik ve bitkisel bezemeli mozaikler ve tarihi kalıntılar göz kamaştırıyor.

Geçmişte Mylasa Antik Kenti’ne beşiklik eden Milas ilçesinde 24 yıl önce Milas Müze Müdürlüğü tarafından, 3. derece arkeolojik sit alanındaki bir inşaat temelinde ortaya çıkarılan tarihi taban mozaikleri ve kalıntılar üzerinde arkeoloji çalışmaları devam ediyor.

Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından, kültür varlıklarının gelecek kuşaklara aktarılması için alınan kararının ardından alanda görevlendirilen uzmanlar, eşsiz mozaiklerin detaylı bir şekilde ortaya çıkarılması için titiz bir çalışma yürütüyor.

Özenle temizlenen mozaiklerdeki dikkat çekici geometrik ve bitkisel bezemelerin yanı sıra diğer mimari kalıntılar, M.S. 3. yüzyılın sanat ve mimari anlayışının ne kadar zengin olduğunu da ortaya koyuyor.

 

Kaynak:habermilas.com

Fethiye escort bayan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu