GündemKültür SanatManşet

KADINA ŞİDDETİ SAHNEYE TAŞIYACAKLAR…

Bodrum-Pi Drama Küçük SahneBodrum’da tiyatro çalışmalarını sürdüren “Pi Drama Küçük Sahne” tiyatro topluluğu “Fermuar” isimli oyuna hazırlanıyor.

30 Mart Çarşamba akşamı saat 20:45’te Nurol Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun öncesi çalışmalarını sürdüren tiyatrocular, tek perdeden oluşan ve 70 dakika süren oyunda son dönemlerde yazılı ve görsel medyada sıkça karşımıza çıkan “kadına şiddet” konusunu ele alacaklar.

Oyunun yönetmeni İlker Erçman “Pi Drama Küçük Sahne” ve sergileyecekleri “Fermuar” oyunu hakkında bilgiler aktararak şöyle konuştu:

“Geçen sene “Ne Olacak Şimdi?” adlı bir oyunumuzu oynadık. Bu sene de beş kadının akıl hastanesinde yaşadığı travmaları anlatan bir oyunumuz var. Oyun şiddet, taciz ve tecavüz konularını irdeliyor. Son derece günümüzde yaşadığımız ve sosyal pylaşımlarda beraber yaşayıp gördüğümüz hikayeleri seyircilerle buluşturmaya çalışacağız bu sene. Herkes oyunumuza gelsin farklı performatif bir tiyatro yapıyoruz” dedi.

“Fermuar” oyuncularından Kenan Yıldırım ise bu oyunun psikolojik gerilim türünde olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Kadınların gerçek anlamda yaralarına parmak basan bir oyun. Bence içinde bulunduğumuz süreçte kadınları desteklememiz gerektiğini düşümüyorum. Biz ekip olarak düşündüğümüz için böyle bir oyun çıkarttık. Kadın milletvekili seçebiliyorsak, kadın bakan seçebiliyorsak sosyal hayattaki kadınların yaralarına da dokunmamız gerekiyor. Bu yaraları açan insanlara da sahneden mesaj göndermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Konuşmasını Bodrumlulara mesaj vererek tamamlayan Yıldırım şöyle dedi:

“Herkes gelsin izlesin oyunumuzu. Tecavüze uğrayan kadının psikolojisini görsünler, hayat kadınının ne süreçlerden geçerek o noktaya getirildiğini görsünler. Oyunu da birkaç cümleyle özetlersek de “şiddetin rengi yoktur” diyebilirm” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu