EğitimGündemHayatManşet

BODRUM’DA “BİR DENİZYILDIZI DA BİZDEN” PROJESİ

Bodrum cumhuriyet Başsavcılığı2016 yılı son dönem Koruma Kurulu Toplantısı’nda anlamlı bir projenin temelleri atıldı.

Üç ayda bir toplanan Koruma Kurulu, yılın 4. ve son toplantısını Bodrum Ticaret Odası’nda  gerçekleştirdi.  Bugün yapılan toplantıya, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol, Muğla Baro Temsilcisi Avukat Cavidan Karagöz Özyiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Semiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Bayram Aydeniz, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Kurutaş ve Ziraat Bankası Şube Müdürü Şükrü Seymen Özbaş katıldı.

Toplantıda, İlçe Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ön çalışmasıyla hazırlanan, Bodrum’da ikamet eden suç mağdurları, suça sürüklenen çocuk ve gençler ile hükümlülerin meslek sahibi olabilmelerine zemin hazırlamak amacıyla “BİR DENİZYILDIZI DA BİZDEN” projesi Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ile İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Semiz tarafından imzalandı.

Protokol ve proje hakkında bilgiler veren Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan şunları söyledi:

“Bu protokol ile hükümlülerin meslek sahibi olabilmeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla bu meslek dallarında istihdam edilmeleri, mahkemelerce verilen eğitim tedbirlerinin infazında eğitim desteği ile mesleki eğitim, kalfalık ve ustalık eğitimleri, iş sağlığı ve güvenliği ile gerekli görülen eğitimlerin düzenlenerek topluma yararlı faaliyetlerde bulundurma ve istihdamına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.”

Toplantıda konuşan Bodrum Denetimli Serbestlikten sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol ise Mesleki Eğitim Müdürlüğü Merkezi aracılığıyla 9 hükümlünün satranç kursu almaya başladığını ifade etti.

Koruma Kurulu Toplantısı’nda, kamuya yararlı sivil toplum kuruluşlarından 2017 yılında da Bodrum’da ikamet eden hükümlü, hükümlü çocukları, suç mağdurları, suça sürüklenen çocuk ve gençler ile eski hükümlüler için eğitim ve topluma kazandırılmaları noktasında, destek ve katkılarının teminine çalışılması prensip olarak ortaya kondu.

Toplantı, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman’ın Koruma Kurulu Üyelerine teşekkürü ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu