EğitimGündemManşet

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı çerçevesinde Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Yeni tip Korona Virüs salgını tedbirleri kapsamında sınırlı katılımcı ile düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan KORKMAZ, Şube Müdürleri Mesut TOPALOĞLU ve Şafak ZİNİ, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan KORKMAZ tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunması ile son buldu. Korkmaz, İlköğretim Haftası sebebiyle  bir mesaj yayınladı.
İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde belediye meydanında bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz tarafından çelenk sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan KORKMAZ 2020-2021 Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası münasebetiyle yayınladığı mesajında şu duygu ve düşüncelerini paylaştı:

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük bir fedakârlık ve azimle hizmet veren öğretmenlerimizin yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamasının mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, müreffeh milletler arasında yer almasını sağlamak için birinci şart eğitimdir. Bu bilinçle çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik bilgi birikimine sahip, milli, manevi ve kültürel değerlerle donanmış nesiller yetiştirmek hepimizin ortak hedefidir.

Bilindiği üzere ülkemiz, tüm dünya ile eş zamanlı olarak Covid-19 salgınına karşı çetin bir mücadelenin içerisindedir. Alınan tedbirler, okullarımızda yürütülmekte olan eğitim öğretim faaliyetlerini de birebir etkilemiştir. Bu kapsamda, geçtiğimiz Mart ayından itibaren yüz yüze eğitime tedbir amaçlı ara verilmiştir. Yaşamakta olduğumuz olağan dışı gelişmeler, bu yılki ilköğretim haftasını da daha farklı bir şekilde kutlamamıza vesile olmaktadır. Öğrencilerimiz 2020/2021 eğitim öğretim yılına EBA üzerinden canlı derslere katılarak ve TRT EBA kanalları üzerinden derslerini takip ederek başlamışlardır.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız, akademik, sosyal ve kültürel olarak ne kadar iyi yetişirse, ülkemiz her çağda müreffeh medeniyetler arasında yerini alacak ve geleceğe emin adımlarla yürüyecektir.

Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.

Bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse eğitime o kadar önem vermek durumundadır. Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır.” sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir. Bu bilinçle eğitim camiamızın her türlü şartta eğitim ve öğretimi en iyi şekilde sürdüreceğine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 14-18 Eylül İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu