EğitimGündemManşet

KAPANAN ÖZEL EĞİTİM KURUMUNUN BİNALARINDA DEVLET OKULU ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM GÖRECEK

Bodrum-İlçe Milli Eğitim Müdürü-Mehmet Emin Geçin2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi hazırlıklarını tamamlayan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulların açılmasını bekliyor.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin, Bodrum’da eğitim-öğretimi yönelik yaptıkları çalışmalara hakkında bilgiler verdi.

Yaz dönemi içinde okulların hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Geçin, 1 Eylül itibariyle de öğretmenlerin mesleki çalışmalarına başladıklarını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin şöyle konuştu:

“2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi hazırlıklarımızı yaz döneminde tamamladık. Öğretmenlerimiz okullarında mesleki çalışmalarına devam ediyorlar. Okullarımız eğitim öğretim yılına hazırdır. Hatta öğrencilerimizin ders kitapları bile sıralarında onları beklemektedir.”

Önceki dönem alınan tedbirlerle LYS ve TEOG sınav sonuçlarında önemli başarılar aldıklarını ifade eden Geçin şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl aldığımız tedbirlerle başarılı bit yıl geçirdiğimize inanıyoruz. TEOG Sınavlarında yüzde 4, üniversiteye geçiş sınavlarında da yüzde 8’lik bir artış yakaladık. Öğrencilerimizin yüzde 72’si bir üst yükseköğrenim programına yerleşmiş durumda. Bu artışla birlikte tedbirlerimiz daha da artacaktır.”

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında kapatılan özel eğitim kurumunun yerine 3 tane okulun Bodrum’a kazandırıldığını açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Geçin sözlerine şöyle devam etti:

“Özel eğitim kurumunun olduğu yerleşkede, Şehit Türkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. Sınıftan öğrenci almaya başlamıştır. Eğitim-öğretim yılına başlayan İmam Hatip Lisesi önümüzdeki yıl, kız ve erkek öğrenciler için pansiyonlu olarak öğretimine devam edecektir. Konacık Mahallesindeki öğrenci yoğunluğunu göz önüne alarak bir ilkokul ve ortaokulu da Bodrum’a kazandırdık. Tekli eğitim-öğretim sistemi verecek olan okullarımıza 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri verildi. Şehit Serkan Göker ilkokulu ve Şehit Mehmet Coşkunsu Ortaokulu olarak öğrencilerimize hizmet verilecektir. Öğrenci yoğunluğundan dolayı ikili eğitim veren Konacık Cahit Özvezneci okulumuzun ortaokul bölümü öğretmenleri ile birlikte Şehit Mehmet Coşkunsu Ortaokulu’nda tekli eğitim sistemi ile eğitim-öğretim yılına başlayacaklar.”

Konacık bölgesindeki yoğunluğun yapılan düzenlemelerle normale döneceğini ifade eden Mehmet Emin Geçin, ailelerin de çocuklarına ve eğitmenlere destek olmasını, emin adımlarla geleceğin istikbali çocukların en iyi şekilde yetiştirileceğini söyledi.

Okullarda gerekli güvenlik tedbirlerinin de alındığını belirten Geçin 2016-2017 eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu