ÇevreGündemManşet

DEREKÖY ÇÖPLÜĞÜ SABIRLARI TAŞIRDI…

Dereköy Çöplüğü’nde bir araya gelen vatandaşlar, çöplüğe çözüm bulunmasını, Peksimet- Gümüşlük yollarının yapılmasını istedi.

Gümüşlük Forum ve Gümüşlük Çevre Derneği üyeleri ile vatandaşlar bugün sabah saatlerinde Gümüşlük Muhtarlığı önünden çöplük alanına yürüyüş yaptı. Yürüyemeyenler de bölgeye araçları ile geldi. Çöplük içerisinde bir araya gelen vatandaşlar üzerlerinde ‘her atık çöp değildir’, ‘çöp atma doğaya sahip çık’, ‘yollardaki çukurlar kapatılsın’, ‘çukurlara son’ yazılı dövizler tuttular.

Burada bir basın açıklaması yapan eylemcilerden İbrahim Hakkı Zırh, yolların çukurlarla dolu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Gümüşlük ve Dereköy bölgemizde sorunlarımız oldukça fazla. Bir çöp sorunu var burada. Bir de yol sorunumuz var. Dereköy’den gelen büyükşehirin yaptığı yol Peksimet’e kadar geldi, orada kaldı. Devamı Bodrum Belediyesi’nin yapması gereken yol, asfaltlanması gerekiyor. Nisan ayının ilk haftasında yapılacağının sözünü aldık. Biz de bunu bekliyoruz. Baktığınız zaman yolda çukurlar, yolların kabarması trafiği baya bir rahatsız etmekte.”

İbrahim Hakkı Zırh sözlerinin devamında Dereköy Çöplüğü’ne çözüm bulunmasını isteyerek şunları dile getirdi:

“Çevre sorunlarında belediyemizle birlikte çalışmalar yapmaktayız ama bazen aksaklıklar olmakta. Çöp sorununa da baktığımız zaman halen Muğla Büyükşehir Belediyesine istediği yer tahsisini Çevre Bakanlığı yapamadı. Yapamayınca da çöp sorunu yıllardır başımızda. Çözüm için de bir yer tahsis edilecek. Orada bir sorun çıkmazda devamında büyük bir ayrıştırma tesisi yapılacak, tüm çöpler oraya taşınacak. Şu anda baktığımızda en az 4-5 yıllık bir süreç var. Çöpler buraya atılmaya devam edecek. Buranın rehabilitasyonu ile ilgili çalışmalarına bir an önce başlanmasını istiyoruz.”

Ramazan Tatar isimli bir başka eylemci ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Burada vahşi bir depolama yapılıyor. Çöple gelen kimyasal ve diğer atıklar, yer altı sularına sızmakta ve Gümüşlük, Dereköy ve Peksimet’te bir çok konut yer altı suları ile ihtiyacını karşılamakta.ayrıca burada sinek oluyor, poşetler etrafa savruluyor. Burada metan gazı yangınları çıkıyor ve insanlar zehirli gazlar soluyorlar.”

Öte yandan çöplük alanında yangınların önüne geçilebilmesi için metan gazı bacalarını yerleştirme çalışmalarının başladığı ve çöplerin üzerinin toprakla kapatılarak bölgenin yeşil alan yapılmasını için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu