ÇevreGündemManşet

MUSKİ DEREKÖY’DE SONA YAKLAŞTI

Dereköy Mahallesi'nde İçme Suyu Çalışmaları Sona Eriyor (3)Dereköy Mahallesi’nde içme suyu çalışmaları sona eriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 aydır devam eden çalışmalar sonucunda Bodrum ilçesi Dereköy Mahallesi’nin kullanım ömrünü tamamlamış içme suyu ana şebeke hattı yenileme çalışmalarında sona geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Bodrum ilçesinde alt yapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İlçenin bir çok mahallesinde içme suyu hat yenileme ve imalat çalışmalarına sürdüren Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, çalışmalar kapsamında Dereköy Mahallesi’nde içme suyu hat yenileme çalışmalarında sona yaklaştı.

Yaklaşık 2 aydır devam eden çalışmaların ardından Dereköy Mahallesi’nde mevcut kullanım ömrünü tamamlamış içme suyu hatlarının yenilenmesinin yanı sıra, içme suyu hattı olmayan tüm sokaklarda yeni şebeke imalat çalışmaları yapılarak yaşanabilecek su sıkıntısının önüne geçildi.

TÜM SOKAKLARA YENİ ŞEBEKE HAT İMALATI YAPILDI

Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından, Dereköy Mahallesi’nde içme suyu hattı olmayan tüm sokaklara yeni şebeke imalatı yapıldı. Ayrıca bölgede kullanım ömrünü tamamlamış içme suyu hatlarını da yenileyen MUSKİ ekipleri, mevcut su abone hatlarını da yeniledi. MUSKİ ekipleri tarafından Dereköy Mahallesi’nde hatların hidrolik modellemesi tamamlanarak, içme suyu hatlarının kontrol edilebilmesi çok daha kolay hale getirildi.

KAYIP KAÇAK RİSKİ AZALTILDI

MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede yapılan teknik incelemelerle birlikte kayıpla mücadele ve hatların yenilenmesi gerektiği ortaya çıktı. Bunun sonucunda MUSKİ ekipleri tarafından, hem içme suyu hattı yenilendi hem de abone sayaçları parsel sınırlarına aldırılarak kayıp kaçak riskleri azaltıldı. Ayrıca içme suyu hattı yenileme çalışmaları sırasında MUSKİ ekipleri, özel mülkiyet içerisinde kalan içme suyu hatlarının yerini değiştirerek, vatandaşların mağduriyetlerini de giderdi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu