AsayişGündemManşet

BODRUM-MİLAS KARAYOLUNDA İCRA DAVASI

Bodrum-Milas-Karayolu-icra-davasıBodrum-Milas Karayolu’nun Meşelik mevkiindeki bin 439 metrekarelik kısmı mahkeme kararı ile arsa sahibine iade edildi.

Şefika Kasım isimli vatandaş, 1987 yılında Bodrum-Milas karayolunun Meşelik Mevkiinde 5 dönümlük bir arsa satın aldı. İstanbul’da yaşayan Kasım, arsanın bir bölümünden karayolunun geçtiğini ve bunun kendisine sorulmadan yapıldığını öne sürerek, hukuk mücadelesi başlattı.

Şefika Kasım’ın, Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı dava lehine sonuçlanarak karayolundan geçen arsanın kendisine ait olduğu ve hak mahrumiyetine uğradığı tescilledi.

Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda bugün Milas İcra Dairesi Müdürlüğü ve Kadastro Bilirkişisi yetkilileri bölgeye gelerek, karayolu üzerinde ölçüm ve yer tespiti yaptı. Jandarma ekiplerinin de güvenlik tedbirleri aldığı yolun bin 439 metrekarelik kısmı karayollarından alınarak sahibine teslim edildi.

Arazi sahibi Şefika Kasım, bölgede yaptığı açıklamada, 1987 yılında Bodrum yolu üzerinde Meşelik Mevkiinde arsayı satın aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu arsanın bin 400 metrekaresini karayollarının aldığını ifade eden Kasım, “2009 yılında mahkemeye verip bu davayı kazandığımız halde bize herhangi bir ödeme yapılmadığı için bu durumu bu şekilde halletme kararı aldık. Yol şimdilik kapatılmayacak, sadece yetkililerin ölçüm yaptı. Bu işlemden sonra karayollarıyla görüşülecek. Eğer bir ödeme yapılmadığı taktirde artık yolu kapatma aşamasına gideceğiz.”

Kendisine her hangi bir ödeme yapılamaması halinde Şefika Kasım, yolu tamamen kapatıp, arsasına sahip çıkacağını söyledi.

Yolu hukuken teslim aldıklarını vurgulayan Kasım’ın avukatı Ahmet Karakaşlı ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Bir iki hafta içinde bu sonuçlanmazsa, haksızlık ortadan kaldırılmazsa, Bodrum-İzmir yolu fiilen müvekkil ve benim tarafımdan kapatılacaktır. Yolun bu kadarlık kısmında müvekkilim rahatlıkla masasını koyup, çayını içebilir. Yolun bu kısmı artık resmi olarak bize teslim edilmiştir.”

Yetkililerin çalışmalarının ardından karayolunun belirtilen kısmı  imza karşılığında Şefika Kasım’a teslim edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu