GündemManşetSpor

MUĞLA PROTOKOLÜ BODRUM CUP’DA

mugla protokolu the bodrum cup (2)Yunanistan’ın Leros adasından dönen yelkencilere Technogym Yalıkavak -Bodrum Etabında Muğla protokolü de eşlik etti.

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun destekleriyle düzenlenen “28. The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta” heyecanı son erdi. Önceki gün gerçekleşen Palmarina Bodrum “Leros – Yalıkavak” etabının ardından akşam Palmarina Bodrum’da demirleyen tekneler, marinadan sabah saatlerinde ayrılarak Yalıkavak açıklarında verilen start ile Technogym “Yalıkavak – Bodrum” Etabı için son kez yelkenlerini açtı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yarışlara katılarak yelkencilere destek oldu.

Son gün yarışlarına, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Bodrum Garnizon Komutan Vekili Ümit Tezcan, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman ve Taner Uslu da katılarak yelkencilere moral verdi.
Önceki gün, Palmarina Bodrum Leros – Yalıkavak Etabını tamamlayan yelkenciler, akşam saatlerinde Palmarina Bodrum’da düzenlenen kokteyle ve hoş geldiniz partisine katıldı. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Leros’tan Kalymna Yachting yetkilisi Vassilis Kapadakis ve belediye meclis üyeleri de katılarak yelkencilerin heyecanına ortak oldu.
Bodrum gecelerinin en keyifli simalarından şarkıcı Bate Bahadır Aksoy ve grubunun sahne aldığı etkinlikte, yerli ve yabancı olmak üzere çalınan şarkılara hep bir ağızdan ve danslarıyla eşlik eden yelkenciler, yarış stresini attı. Borina 1 teknesinde yarışa katılan orta yaş üstü üç Hollandalı kadın yelkenci ise dansöz kıyafetleri giyerek yaptıkları, dansözün eşliğindeki sahne şovlarıyla geceye renk kattı.

Gecede tüm yelkencilere başarılar dileyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bu yarışlarda, Ege Denizi’nin birlik beraberliğini ve sevgi bağını, hoşgörü rüzgarıyla taşıdık. Şu anda baktığımız zaman şu güzel atmosferlere, gerçekten ülkemizin her yerinde ihtiyaç var. Sadece Bodrum’da değil. Onun için Bodrum’un bu güzelliklerini komşumuza götürürken, bize en büyük desteği veren Anadolu halkına da buradan merhaba diyorum ve bu güzellikleri hep birlikte yaşamayı diliyorum. Bu topluluğun oluşmasında büyük emeği geçen başta Bodrum’un büyüklerini; her zaman misafirperver, hoşgörülü, paylaşımcı ruhu çok fazla olan büyüklerimizi, burada bir defa daha anmak istiyorum. Onların sayesinde bugün dünya barış topluluğu gibi yaşıyor Bodrum, onların hoşgörüsü sayesinde. Gerçekten bugün şöyle bir baktığımızda; Bodrum yarımadasının belediye başkanı olarak hepinizle gurur duyuyorum ama bir şeyden de ayrıca gurur duyuyorum: hep bana sahip çıktınız, sahip çıkmaya da devam ettiniz. Onun için bugün burada sadece Bodrum’da bana değil, güzel ülkemin her insanına, her bireyine sahip çıkın. Laik Türkiye Cumhuriyetinin güzelliklerini sizlerin sayesinde bütün ülkem yaşasın. Genç arkadaşlar, çok güzel şeylerin altına imza atıyorlar. Bugün, 28 yıldır devam eden uluslararası yat yarışlarımızın Türkiye ayağı olan Yalıkavak ayağındayız. Yarın da Bodrum’da ödül töreni ile bu yarışlar sona erecek. Ben emeği geçen özellikle bütün genç arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum kendilerini tebrik ediyorum. Bir tane bayrak dalgalanıyordu, Bodrumspor’un teknesinde. İnananlar asla kaybetmez yazıyordu üzerinde. Evet, arkadaşlar. İnananlar, mücadele etme ruhu olanlar asla kaybetmezler. 28 yıldır inanarak devam eden ve özellikle bu sene gerçekten zor şartlarda buna inanan genç arkadaşlarıma, bir defa daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Nice 28 yıllara diyerek; hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yarın Bodrum’da buluşmak dileğiyle.” dedi.

 

Bu yıl 125 tekne ile yelkencilerden ve yelken tutkunlarından oluşan 1500 civarı kişinin katılımıyla gerçekleşen The Bodrum Cup’ta 5’inci gün son etap ile birlikte yarışlar sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu