AsayişGündemManşet

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞINA SIKI DENETİM

akaryakıt denetimleri-muğlaMuğla İl Jandarma Komutanlığı, akaryakıt Kaçakçılığı ve kaçak akaryakıt kullanımı ile ilgili son 5 yıllık bilançoyu açıkladı.

Yapılan açıklamada, Muğla genelinde yapılan denetimlerde ele geçirilen kaçak akaryakıt miktarı, işlem yapılan kişi ve istasyon verileri kamuoyu ile paylaşıldı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın Valilik kanalıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Akaryakıt Kaçakçılığı ve kaçak akaryakıt kullanımının; vergi kaybına, haksız kazanç sağlanmasına ve çevre kirliliğine sebep olmasının yanı sıra vatandaşlarımızın araçlarına hasar vererek ekonomik kayıplara da neden olan çok boyutlu zararları kamuoyunun malumudur.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele ve Petrol Piyasası denetimlerini, ilgili mevzuat ve “Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı” çerçevesinde sürdürmektedir. Bu kapsamda;

Sorumluluk bölgemizdeki akaryakıt istasyonları son beş yılda (853) defa ulusal marker denetimine tabi tutulmuştur. Ayrıca akaryakıt sevki yapan tankerler ile ticari maksatla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda da (431) ayrı denetim faaliyeti icra edilmiştir.

Bu faaliyetler neticesinde, ulusal marker denetiminden geçersiz çıkan (164.161) litre mazot ve (5.778) litre benzin tespit edilmiş olup, (19) şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, (16) akaryakıt istasyonu hakkında ise lisans dışı faaliyetleri nedeniyle Petrol Piyasası Kanunu gereğince yasal işlem yapılmıştır.

Tüm suç türlerinde olduğu gibi Akaryakıt Kaçakçılığı olaylarında da, halkımızın farkındalığı ve duyarlılığı, mücadelemize olumlu katkıda bulunacaktır.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, toplum destekli güvenlik anlayışı çerçevesinde, petrol piyasası denetimlerinin yanı sıra, halkımızın sağlığını tehdit eden, vergi kaybına neden olarak ekonomiye zarar veren ve haksız kazanç sağlanan tüm kaçakçılık olayları ile mücadelesini azim ve kararlılıkla devam ettirmektedir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu