GündemMagazin

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü19 Ekim Muhtarlar Günü, Bodrum’da düzenlenen törenle kutlandı.

Geçtiğimiz yıl başbakanlık genelgesiyle 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü ilan edilmesinin ardından bugün Bodrum Belediye Meydanı’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Bodrum Belediyesi Başkan yardımcıları Taner Uslu ile Kemal Orman, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Macit Gündoğdu, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, daire amirleri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Ahmet Cemil Gündüz, “devletimizin bir kurumu olan muhtarlıklar 19 Ekim 1829 yılında padişah 2’nci Mahmut tarafından kurulmuştur. Cumhuriyetimiz kurulduktan sonra 1924 yılında 442 sayılı köy kanunuyla köy muhtarlıklarına, 1930 yılında 1580 sayılı kanun ile de mahalle muhtarlıklarına bir statü getirilmiştir” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Demokrasinin en temel basamağı olan muhtarlık kurumuna seçilen muhtarlarımız seçilmenin vermiş olduğu güçle mahalle ve köylerinde hizmetlerini sürdürmektedir. Eski dönemlerde yalnızca belge düzenleyen devlet memuru görüntüsünde olan muhtarlarımız artık mahalle ve köylerine hizmet götürme yarışına girmektedir. Vatandaşın devlete ulaşmasında ilk adım olan muhtarlık kurumunun kuruluş tarihi olan 19 Ekim gününü başbakanımızın genelgesiyle muhtarlar günü kabul eden ve de kutlamamıza neden olan devletimize ve buna vesile olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna muhtarlar olarak minnetlerimizi sunuyoruz. Bugünümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum.”

Meydandaki törenin ardından Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu