GündemKültür SanatManşetSpor

28. BODRUM CUP RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

The Bodrum Cup ilk gun yarislari (7)Festivalin ikinci günü Bodrum-Gümüşlük etabına sahne oldu. Yarış öncesi son hazırlıklarını tamamlayan tekneler bol rüzgarlı denizde yelken şişirdi. Yıllardır süren organizasyona destek veren ve yıl içinde hayatlarını kaybeden Bodrumlu denizcilerin anısına yapılan ilk gün etabı denize çelenk bırakılması ve ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Ahşap tekneler dışındaki teknelerinde yoğun talebi üzerine bu yıl festivalin adı da değiştirildi. Birinci etap öncesi konuşan Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal şunları söyledi:

“27 yıl boyunca, The Bodrum Cup ahşap yelkenli tekne yarışları olarak geçiyordu. Fakat bu sene ismini değiştirdik. Artık daha fazla tekne katılımı aldığımız için ahşap olmayan teknelerde bizimle birlikte olduğu için artık bunu bir deniz festivali ve regatta olarak anıyoruz. The Bodrum Cup markasını öne çıkarıyoruz. Ahşap tekneler dışında da teknelerin katılımı neredeyse yüzde 30’u aşmış durumda. Bu bizim çok önem verdiğimiz bir şey. Festivalin büyümesi açısından, geleceği açısından böyle bir karar aldık bu sene. Yola bu şekilde devam edeceğiz.”

Charter teknelerinin yolcuları ile birlikte katıldığı yarışlara bu yıl ilgi büyük oldu. Bodrum Cup’ın öncü isimlerinde olan Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, bu güzel organizasyonun dünyaya duyrulması gerektiği söyledi. Aras açıklamasında, “Gururluyuz, mutluyuz çünkü gerçekten 28. yılda Bodrum’a yakışır, Türkiye’ye yakışır bir organizasyon oldu. Katılım muhteşem. Özellikle organizasyon komitesini gençleştirdikten sonra sosyal medyada çok iyiyiz. Bu güzel görüntüleri, özellikle yatlarımızın güzel görüntülerini, Türkiye’nin bu günlerde ihtiyacı var. Çünkü tüm dünyaya Türkiye’de güzel şeylerde oluyor, Türkiye çok güzel bir ülke olduğunu yansıtabileceğimiz Bodrum Cup çok güzel bir mecra. Onun için burada başta bütün sosyal medyada ilgi duyan bütün arkadaşlar, basın mensuplarımız bu güzel görüntüleri eğer dünyaya mesaj olarak verebilirsek, Türkiye’nin denizlerinin hala ne kadar güvenli olduğunu, mavi yolculuklar yapılmak için ne kadar ideal olduğunu gösterebilirsek sektörlerimizin de devamını sağlayacağız.

Bodrum Cup, Charter teknelerinin genel olarak bir organizasyonu. Charter tekneleri ile yolcusu ile birlikte yapılan bir organizasyon. Bu özelliği zaten bize dünyada bir numaraya taşıyor ve Akdeniz’in en büyük deniz organizasyonu olma yolunda ilerliyoruz. Hakikaten, yaklaşık 125 civarında yatımızla birlikte 1500-2000 kişiye varan bir deniz sevdalısı ile birlikte bugün yelken açıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Deniz şehitleri anısına Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Liman Başkanı çelenk bıraktı. Başkan Kocadon, yarışların en önemli özelliğini şöyle özetledi:

“En büyük özelliği, birlik, beraberliği, kardeşliği hem güzel ülkeme hem de komşu ülkelere götürmesidir.”

Bodrum Cup’ın en küçük yarışmacısı ise 3 aylık Adasu oldu.

Bodrum-Gümüşlük etabında Ömer Aras, Uğur Boran, Mehmet Oğuz ve Erdoğan Yavaş’ın anılacağı İz Bırakanlar Etabı’nda Mavi Yolculuk Mutfağı yemek yarışması elemeleri yapıldı. 19 Ekim günü Gümüşlük-Leros etabı, 20 Ekim günü Nef Etabı, 21 Ekim’de Palmarina Bodrum etabı ve 22 Ekim’de Technogym etabı yapılacak. Bodrum Cup, 22 Ekim akşamı düzenlenecek ödül töreni ve Sertap Erener konserinin ardından son bulacak.

İlk olarak 1989 yılında düzenlenen The Bodrum Cup’a Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bodrum Liman Başkanlığı, Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve birçok sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu