GündemKültür SanatManşet

İLK DEFA YARIŞTILAR

tirhandil cup ilk gun (23)Bodrum’da geleneksel tekne yapımcılığının en özel örneği olan tırhandiller, bu yıl ilk kez düzenlenen Tırhandil Cup organizasyonuyla Ege sularına yelken açtı.

Era Bodrum Yelken Kulübü çatısı altında 8-9 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen Tırhandil Cup’a 22 tırhandil ile 100 yelkenci katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneğinin destek verdiği etkinliğin sponsorluğunu ise Ağanlar Tersanesi, Merhaba Turizm, Studio Mutfaq  ve Mandalin Bar üstlendi.

Etkinlikten bir gün önce Bodrum çarşı içindeki Pala Cafe Pub’da yelkencilere yarış komitesi üyeleri Erman Aras, Süleyman Uysal, Erdem Ağan, Uğur Ayaz ve Deniz İrengün tarafından yarış hakkında brifing verildi. Ardından yelkenciler Mandalin Bar’da düzenlenen kokteyle katıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Mandalin sahnesine çıkan Nev’in konseriyle yelkenciler yarış öncesi stres attı.

İlk gün Bodrum – Bodrum etabından oluşan şamandıra yarışlarında Kumbahçe’deki Bodrum Belediyesi Mahfel Cafe önünden deniz kortej geçişinin ardından ilk start verildi. Hakem Teknesi ile şamandıra arasında verilen start ile  Karaada açıklarında yelken açan tırhandiller, 13 – 14 knot hızında esen rüzgarda kıyasıya mücadele etti.

Bodrum’un yerel değerlerinden Tırhandile özgü tüm ne varsa hafızalarda yer etmek amacıyla gerçekleştirilen ‘’Tırhandil Cup’’ yelken yarışı hakkında bilgi veren Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Tırhandil bizim Bodrumumuzun yerel değeri. Daha önce hiç böyle bir şey yapılmamıştı. İstedik ki; tırhandillerin hepsini bir araya getirelim, bunlarla ilgili teknik bir çalışma yapalım. Beklemediğimiz bir şekilde çok büyük bir katılım oldu. Şu anda 22 tekne yarışıyor olacak bugün. Büyükten küçüğe bir sürü tırhandil aramızda, tırhandil ustaları aramızda, tırhandil sevenler aramızda. Bodrum Cup öncesi onlara da bir hazırlık, antrenman oldu. Aynı şekilde bu tekneleri Bodrum Cup’ta da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Bizim en önemli yerel değerimiz tırhandil ona sahip çıkmaktı amacımız. Tırhandil Cup’ı, tırhandil tekne yapısının, bu ahşap tekne yapımının Bodrum’da halen yapıldığını ve en iyi şekilde yapıldığını Avrupa’ya duyurmak Tırhandil Cup’ın amacıdır. Bunu da en iyi şekilde yapacağımızı umuyoruz. Bir sonraki sene de, bu Akdeniz çanağındaki, Yunanistan ve İtalya kıyılarındaki tırhandil tipi teknelerin de bu yarışa katılımını sağlamayı amaçlıyoruz ve Bodrumumuzun bu en önemli özelliğini de tanıtım amaçlı kullanmak istiyoruz.” dedi.

Öte yandan yarışların öğleden sonraki bölümünde bir kaza yaşandı. Şamandıra etrafından dönüş alan iki teknenin bir biri ile çarpışması sonucu yaşanan kazada neyse ki yaralanan kimse olmadı. Maddi hasar oluşan tekneler yarı dışı kalarak limana gönderildi.

 

Organizasyon, pazar günü de devam edecek yarışların ardından aynı günün akşamında düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu