AsayişGündemManşet

21 KAYIP 6 CENAZE…

Bodrum-Göçmen KaçakçılığıBodrum’dan Yunanistan’ın Kos Adasına yapılan insan ticareti yine hüsranla sonuçlandı.

Gece saatlerinde Yalıçiftlik Bölgesinde sürat teknesine bindirildikleri öğrenilen kaçaklardan 6’sının cansız bedenine ulaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, Sabah saatlerinde batan ve öğlen saatlerinde bölgeden geçen bir tur teknesi tarafından fark edilen facia sonrası bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. İçinde, Suriye ve Pakistan uyruklu 31 kişinin bulunduğu teknenin Karaada açıklarında battığın tespit eden ekipler ilk etapta 4 kişi sağ olarak kurtardı.

Gün boyunca Sahil Güvenlik ekiplerinin denizden ve havadan sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarına Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine ekipleri de destek verdi. 6 kişinin cesedi Bodrum Belediyesi Mezarlıklar Birimine ait Cenaze Nakil araçları ile Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Burada yapılan ön otopsi sonrasında kaçakların cenazesinin Muğla-Yerkesik Adli tıp Kurumuna gönderileceği öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Jandarma ekiplerince yürütülen soruşturmada, kurtulan kaçakların ifadeleri doğrultusunda organizatörlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Sahil Güvenlik ekipleri kayıp 21 kişinin bulunması için çalışmalarını havadan ve denizden sürdürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu