GündemKültür SanatManşet

ZEKİ MÜREN 20. ÖLÜM YILINDA ANILDI

Bodrum-zeki müren“Zeki Müren’i okumak Zeki Müren’le okumak” temasıyla düzenlenen bu yıl ki anma etkinliklerinin sonuncusu Bodrum’da gerçekleştirildi.

Sanat Güneşi’nin müzeye dönüştürülen evinde, mevlit okutuldu, bal mumundan heykeli ilk kez sergilendi.

Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi sanat güneşi Zeki Müren Bodrum da uzun yıllar yaşadığı ve ölümünden sonra Mehmetçik Vakfı, Türk Eğitim Vakfı destekleri ile Kültür Bakanlığı tarafından müze olarak düzenlenen evinde anıldı.

Zeki Müren’in kendi adını taşıyan cadde üzerindeki evi önünde sabah saatlerinde önce lokma dağıtıldı. Daha sonra Kamil Gürkan ve Yüksel Kılınçarslan isimli hocalar tarafından mevlit okundu. Mevlit törenine TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rana Yırcalı, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Alaaddin Tamer Büyükkantarcıoğlu ile Bodrum ve Bodrum dışından gelen çok sayıda vatandaş katılarak dua ettiler.

Sanatçının ölüm yıldönümünde bile,  mevlit sonrası, TURSAB tarafından işletilen müze için giriş ücreti talep edilmesi şaşkınlık yarattı. Ziyaretçiler, sanatçıya saygı için ölüm yıldönümünde bir gün ücret alınmasa daha doğru olur dediler.

Zeki Müren’in müzeye dönüştürülen evinde sanatçının Aralık 2016’da İstanbul’da açılacak olan  dünyanın en önemli balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’da yer alacak figürü  ilk kez gösterildi. Sanatçının gençlik dönemini yansıtan balmumundan yapılmış figürü, ziyaretçilerin büyük beğenisini ve ilgisini çekti. Zeki Müren figürü ile fotoğraf çektiren Ayser Özbulut sanatçının gençlik yıllarına benzeyen balmumu figürün bir eşinin de Bodrum müze evi için yaptırılmasını istedi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’nın bağışçılarından Zeki Müren’in 20. ölüm yıldönümü münasebetiyle Türkiye genelinde düzenlenen anma etkinlikleri  kapsamında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde  Türk sanat müziği konseri düzenlenecek.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu