EkonomiGündemManşet

ÜRETEN TÜRKİYE’NİN NOTUNU KİMSE DÜŞÜREMEZ

tumsiad_baskani_yasar_doganTüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, kalkışma girişimi sonrasında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s tarafından Türkiye’nin not görünümünün negatife düşürdüğünü açıklaması ve yatırım yapılabilir notu veren Moody’s ve Fitch’in Türkiye’yi izlemeye aldığını bildirmesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Yaşar Doğan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının verdikleri bu kararı şaşkınlıkla izlediklerini ifade etti. Türkiye’nin kararlı büyümesine devam eden bir ekonomiye sahip olduğunu açıklayan Doğan, bu açıklamaları kayda değer bulmadıklarını söyledi. Doğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının sanki bu kalkışma hareketi milletin iradesiyle bastırılmamışçasına aldıkları bu kararın bu kurumlara olan güveni sarstığını bildirdi. Doğan, Türkiye’nin büyük bir badireden daha da güçlenerek çıktığını çok yakında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da göreceğini açıkladı.

İş adamlarına da bir çağrıda bulunan Yaşar Doğan, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu ve milli iradeye sahip çıktıkları gibi ekonomiye de her zamankinden daha fazla sahip çıkmaları gerektiğini bildirdi. Doğan, Türkiye’nin üretmeye devam ettiği sürece uluslararası arenada kimsenin notunu düşüremeyeceğini de sözlerine ekledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu