GündemManşet

YANINA BİR LİRA ALMADAN BİR HAFTALIK MAVİ YOLCULUĞA ÇIKTI

Bodrum-Yaman OlgaçBayram tatilini Gökova Körfezinin eşsiz koylarında geçirecek olan turizmci, bir haftada 175 deniz mili boyunca seyahat edecek.

Yanına aldığı uyku tulumu, çadırı, bol miktarda suyu ve basit gıda maddeleri ile denize açılan turizmci Yaman Olgaç, kürekli teknesiyle Bitez Koyundan Mavi yolculuğa çıktı.

6 metre uzunluğundaki 56 kg. ağırlığındaki tekneye yaşamsal malzemelerini özenle yerleştiren Yaman Olgaç, yıllardır hayalinde bu yolculukta Gökova Körfezindeki Sedir Adasına kadar ulaşıp geri dönmeyi planlıyor.

Teknesiyle açılmadan önce gazetecilere açıklamada bulunan Turizmci Yaman Olgaç, bir hayalini gerçekleştirmek üzerine olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“37 senedir Bodrum’da yaşıyorum. Mavi Yolculuk organize ediyorum. Bu Mavi yolculukları organize ederken hep aklımda bir hayal vardı. Eskiden süngercilerin, balıkçıların yaptığı gibi kürekle veya yelkenle kendi gücünle sünger toplamak için balık tutmak için Mavi Yolculuk yapılırdı. Şimdi bu kürek teknesiyle bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bir hafta kürekle Gökova’yı gezip, yanıma aldığım erzakla suyla yetinip tam bir eski tip Mavi Yolculuk yapmak istiyorum.”

Yanına bol su ile Bodrum peksimeti alan Olgaç amacını şu sözlerle ifade etti:

“Çöp üretmeden, atık üretmeden, kendi gücümle bir Mavi yolculuk yapmak, yanımda 1 lira bile yok çünkü para harcayacak yerim yok gittiğim yerlerde. Böyle bir hedefim. Çok abartılı bir dünyada yaşıyoruz, bütün hedefler abartılı, tüketim abartılı, her şey aşırı, aşırılık üzerine. Ben onun tam tersini yapmak istiyorum şuanda. En aza indirerek her şeyi, en asgari düzeyde ihtiyaçlarımı karşılayarak bir gerçek Mavi yolculuk yapmak istiyorum, benim gözümde gerçek Mavi Yolculuk.”

Bir hafta sürmesi beklenen ve toplamda 175 mil mesafe kat edecek olan turizmcinin ilk durağı Karaada’nın Poyraz Limanı olacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu