GündemKültür SanatManşet

ASIRLIK ÇEŞMELER İLGİSİZLİKTEN DÖKÜLÜYOR

Kadikalaesi_tarihi_cesmeler (5)Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerlere sahip Bodrum’da ilgi bekleyen güzellikler yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bodrum Yarımadasının dört bir yanında farklı dönemlere ait birçok tarihi yapı bulunurken, bu yapılardan bazıları ilgisizlik ve dikkatsizlik sonucu zamanla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Turgutreis Mahallesi Kadıkalesi Mevkii’nde, 1600 yıllarda bölgeye gelen kaptanların su ihtiyacını karşılamak için Süleyman Kaptan tarafından yapıldığı tahmin edilen tarihi çeşmelerin duvarının bir kısmı yıkılmış durumda.

Yol üzerinde bulunan tarihi çeşmeler zamanla yola sıfır konumda kalırken, özellikle dikkatsizlik sonucu yaşanan kazalar nedeniyle tarihi çeşmeler yıkılma tehlikesi yaşıyor.

Çeşmelerin yol kısmında çeşmenin tarihi duvarlarına dahi asfalt dökülürken, bir tarafına bahçe duvarı, bir tarafına da kaldırım taşları dayanmış durumda.

Tarihin izlerini taşıyan bu eserlerin korunması, restore edilerek turizme kazandırılması için bir çalışmanın olmadığı öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu