AsayişGündemManşet

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bodrum KOM-Operasyonİnsan tacirlerine yönelik olarak yürütülen çalışma kapsamında 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 kişi yakalandı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya’dan Çanakkale’ye kadar olan bölgedeki yasa dışı geçişleri organize ettikleri bildirilen organize suç çetesi çökertildi.

KOM ekiplerince Bodrum merkezli düzenlenen çalışmada, İstanbul, Adana, Mersin, Aydın ve Muğla’nın Milas ilçesinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Aralarında örgüt lideri Iraklı Lokman A.A.’nın da bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alınırken 4 tekneye el konuldu. Operasyonlar sırasında ayrıca, Yunan Adalarına kaçırılmaya hazırlanan 363 göçmende yakalandı.

4 aylık bir çalışma sonrası harekete geçen ekipler tarafından gözaltına alınan, Lokman A.A., Ö.F., H.A., İ.D., H.Y. ve D.A. isimli şüpheliler Bodrum KOM Büro Amirliğindeki sorgularının ardından sabah saatlerinde aliyeye sevk edildi.

Göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen organize suç örgütünün, büyük teknelerle çok sayıda göçmenin bir seferde yurt dışına geçişlerini sağladıkları iddia edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu