AsayişGündemManşet

BODRUM’DA ZEHİRLENEN 3 KÖPEK TELEF OLDU

IMG_2708Bodrum’un en sosyetik mekanlarından biri olan Göltürkbükü’nde köpekler zehirlendi. 3 köpek telef olurken 2 köpek ise son anda kurtarıldı.

Ünlülerin ve sosyetenin uğrak mekanı olan Göltürkbükü sahilinde sahan saatlerinde 5 köpek zehirlendi. Sabah yürüyüşe çıkan vatandaşlar zehirlenen köpekleri görünce durumu hemen yetkililere haber verdiler.  2 köpeği özel bir veteriner kliniğine götürerek tedavi görmelerini sağladılar.

Sabah saatlerinden sahil kenarında yürüyen Melek Mjaanes isimli hayvan sever yol kenarında kendisinin de bakımlarını üstlendiği köpeklerin zehirlenmiş olduğunu gördü. Yardım isteyen hayvan sever kadın 3 köpeğin öldüğünü 2 köpeğin ise halen yaşadığını gördü. Bir araba çağırarak çevredekilerin yardımları ile köpekleri Yalıkavak mahallesinde bulunan bir veterinere getirdi. Veteriner hekim Zeynel Yücel yaptığı ilk incelemelerde ziraat ilaçları ile köpeklerin zehirlendiğini tespit etti. Bir köpek 4 saatlik müdahalenin ardından kendine gelirken diğer köpek ise serum ve ilaç takviyeleri ile hayatta döndürmene ye çalıştı.

2 köpeği de kurtaran Veteriner Yücel bir köpeğin durumunun halen kritik olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Köpeklerin ilaçlarını verdik. Bir köpeğin vücut ısısı 42 dereceydi, tedavi ile 38 dereceye düşürdük. Uyutmak zorundayız köpeği ne kadar zehre maruz kaldığını bilmiyoruz. O yüzde tedaviye devam ediyoruz. Bir köpeği iyileştirdik, ama diğer köpeğin durumu ise geldiğine göre daha iyi şimdilik. Köpekler tarımsal zirai ilaçlar ile zehirlenmiş. Muhtemelen bu ilaçları gıda ile karıştırıp bu canlılara vermişler.”

Öte yanda olayın gerçekleştiği sahil kenarında birçok kedinin de telef olduğu öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu