AsayişGündemManşet

TATİLDEN CEZAEVİNE…

Bodrum-ilçe jandarma komutanlığıAldıkları bir istihbaratı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri DHKP/C örgüt üyeliğinden ve Molotof atmak aranan bir teröristi yakaladı.

Geçtiğimiz Pazar günü, Akyarlar Mahallesindeki bir otele annesi, kız kardeşi ve çocuğu ile tatil yapmak için Ankara’dan uçakla Bodrum’a gelen 40 yaşındaki Başak Çağlar Ateşer Jandarma ekipleri tarafından takibe alındı.

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Patlayıcı,  Yıkıcı, Öldürücü Alet ve Ateşli Eşyayı Meskun  Yerde Ateşlemek Patlatmak veya Bırakmak suçundan aranan Ateşer bugün sabah saatlerinde kaldığı otelde kıskıvrak yakalandı.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesi alınan zanlının, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi 1. sınıfında 2 aylık öğrenci iken okulda çıkan öğrenci olaylarına karıştığını daha sonra yakalandığını söyledi. Ateşer ifadesinin devamında şunları söyledi:

“DHKP/C örgüt üyeliğinden ve Molotof atmak suçundan yargılanarak 14 yıl ceza aldım.  1995 – 2003 yılları arasında 8 yıl süre ile cezaevinde yattım. Af ve infaz yasa değişiklikleri nedeniyle 2003 yılında tahliye oldum. Örgüt ile iki aylık öğrencilik dönemi dışında hiç irtibatım olmadı. Cezaevinde yattığım dönem içerisinde bile örgüt mensuplarının bulunduğu koğuşta kalmayı kabul etmeyerek diğer koğuşlarda kaldığım.”
Başak Çağlar Ateşer çıkarıldığı Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca geri kalan cezasını yatmak üzere den tutuklanarak Muğla E tipi kapalı cezaevine gönderildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu