EkonomiGündemManşet

BODRUM İÇ TURİZMDE UMUTLANDI

bodrum-turizmBakanlar Kurulu toplantısında alınan memurların izin yasağının kalmasıyla turizm bölgelerinde şimdiden hareketlilik yaşanmaya başladı.

Turizmin en gözde beldelerinden Bodrum’da sıkıntılı başlayan turizm sezonu 1 Temmuz darbe girişimi sonrası daha da zor günler geçirmeye başladı. Yaşanan kanlı darbe girişimi sonrasında bütün memurların izinleri iptal edilmiş izinde olan memurlarda görev yerlerine dönüş yapmıştı. Önceki gün toplanan Bakanlar Kurulundan çıkan karar ile izin yasağı sona erdirildi.

Yaşanan bu son gelişme sonrasında da Bodrum’da iç turizm hareketliliğinin yaşanması bekleniyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Bitez Sahilindeki bir işletmenin sahibi olan Mustafa Akkoyun şunları söyledi:

“Sevindirici bir haber, 9 gün bayram tatili olacak olması, memurların izinlerinin tekrar verilmesi bizim için bir umut oldu. Hareketlenme olacak diye düşünüyoruz. Öyle umut ediyoruz inşallah.”

15 Temmuz sonrası birçok rezervasyonun iptal olduğunu ve hatta otelde müşterilerinden memur olanların otelden ayrıldığını ifade eden Turizmci Zeynel Kılıç yaşanan süreci şöyle özetledi:

“Bu memur izinlerinin iptal edilmesinden sonra biz hemen bir sonraki gün çok ciddi iptaller yaşadık. Konaklayan da birçok müşterimiz anında oteli terk edip kendi görev yerlerine gittiler. Şuan bu izin iptallerinin kaldırılması ve yeniden izine çıkmaları Bodrum’da ciddi bir hareket sağlayacaktır. Bizim otelimizde de kesinlikle bu günden itibaren ciddi rezervasyonlar almayı bekliyoruz.”

Memura özel indirim paketinden bahseden Kılıç sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz özellik varılmış olan bu karadan hemen sonra bir paket hazırladık. Bizde konaklayacak olan memur misafirlerimiz memur kartlarını ibraz ettikleri zaman 7 gece kalıp 6 gece ödeyebilirler. Yada direk faturadan yüzde 10 ıskonto alabilirler. Buda memurlara ciddi bir avantaj sağlar.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu