GündemManşetSpor

71 YAŞINDA BİRİNCİLİĞİ KAZANDI

Hüma Bayraktar-Bodrumİstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) geleneksel organizasyonu olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 70 yaş üstü kategorisinde birinci olan 71 yaşındaki Hüma Bayraktar yarışmalara Bodrum’da hazırlanmış.

Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi’nden başlayan ve Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan yaklaşık 6,5 kilometrelik yarış 48 ülkeden 10’u engelli kategoride 1546 sporcunun katılımıyla geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmişti.

Bu yarışmada kendi yaş kategorisinde birincilik madalyasını kazanan Hüma Bayraktar yarışmaya katılan erkeklerin yüzde 50’sinden daha iyi bir derece elde etti. Yarışmaya Bitez Mahallesi’ndeki Aktur Sitesi’nde hazırlandığını ifade eden Bayraktar  1999 yılından beri bu yarışmaya katıldığını belirterek daha önceki yıllarda başarılar elde ettiğini fakat 71 yaşında bu dereceyi elde etmenin kendisini çok mutlu  ettiğini söyledi.

Yılın büyük bir bölümünü Bodrum’da geçirdiğini anlatan Bayraktar şöyle dedi:

“71 yaşında olmam nedeniyle benim için büyük bir başarı. Azmettim, kendime bir hedef koydum, çok çalıştım ve kendi yaş grubumda birinci oldum. Yarışma Kanlıca’dan başlayıp Kuruçeşme’de sona eren 6,5 kilometrelik bir yarış. Şimdiye kadar yapmış olduğum derecelere göre çok iyi bir derece yaptım. Yarışmaya katılan erkeklerin yüzde 50’sinden daha iyi bir derece yapmışım. Bu da doğruan doğruya çok iyi çalışmanın semeresi. Şans da yardım etti diyelim. Ama yaşı geçmiş emekli bir hanım olarak bir hedefe odaklanmak ve onun için çalışmak insanı hem genç tutuyor, hem hayata daha iyi bağlıyor. Bütün yaşıtlarıma böyle bir şeyi tavsiye ederim” diye konuştu.

45 yaşından sonra yüzmeye başladığını sözlerine ekleyen Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

“Ben zaten profesyonel bir yüzücü değilim. 45 yaşımdan sonra yüzmeye başladım. Sporcu bir geçmişim var ama yüzmede çok başarılı değildim. Yaşlı olarak yüzmenin hem sağlığa, hem morale hem de yaşam sevincine çok büyük etkisinin olduğunu vurgulamak istiyorum. Yarışmaya Bodrum’da hazırlandım. Denizde çalışmak çok daha yarar sağlıyor. Çünkü kışın havuzda yüzüyordum. Haftada fırsat bulabildiğim zamanlarda iki defa, üç defa yüzüyordum. Ama haziran ayının ortasından itibaren sıkı bir antrenmana girdim. Aktur Sitesi içinde günde bir buçuk saat yüzdüm. O nedenle geçen senelere göre daha iyi bir derece elde ettim” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu