ÇevreGündemManşet

Küçükbük’teki Yol Çilesi Bitiyor

 

Özel mülk sınırları içinde kaldığı gerekçesiyle bir site tarafından kapatılan ve bu nedenle Türkbükü-Küçükbük güzergahından geçen vatandaşların yıllardır ulaşım çilesine yol açan duruma Bodrum Belediyesi el attı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, Küçükbük Mahallesi’nde yıllardır süren yol sorununun çözüme kavuşması için başlattığı çalışmalar meyvesini verdi.

Özellikle bölgeyi ziyarete gelen vatandaşların Türkbükü-Küçükbük arasındaki güzergahta site aralarında yollarını şaşırdığı, büyük araçların güçlükle ilerleyebildiği ve mahalle sakinlerinin büyük sıkıntı yaşamasına neden olan o yol artık tarih olacak. Bodrum Belediyesi ekiplerini titiz çalışmaları sonunda hazırlanan proje kapsamında bölgenin yol çilesi alternatif bir güzergah ile aşılacak.

Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fen İşleri Müdürlüğü öncülüğünde alternatif güzergahtan çevre yolu projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığını söyledi. Küçükbük Muhtarı Ali Akbulut ile bölgede incelemelerde bulunan Başkan Aras, Küçükbük Mahallesi ile Türkbükü Mahallesi’ni bağlayan mevcut kullanılan imar yolunun dar, tek yön ve kullanışsız olması sebebiyle vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirildiğini ve yeni açılacak imar yoluyla güzel bir çevre yoluna kavuşulacağının müjdesini verdi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Nazım Kent Sitesi’nden Loca Bodrum Evleri’ne bağlanan, 15 metre genişliğindeki imar yolunu açma çalışmalarına başladı. İlk etapta bin 150 metre uzunluğunda yolun 550 metrelik kısmı açılarak düzenleme çalışmaları gerçekleştirileceği öğrenildi. İkinci ve üçüncü etaplarının tamamlanmasıyla da yeni çevreyolunun hizmete açılması planlanıyor.

Projeden duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleriyle de kısa süreli sohbet eden Başkan Aras, Küçükbük’teki incelemelerin ardından Gündoğan Mahallesi’nde balıkçı esnafını ziyaret etti.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu