GündemManşetSiyaset

BAYRAMLAŞMAYA GELEN MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

akp-bayramlaşmaAK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı’nda bayramın birinci günü bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Başkanı Kadem Mete ve partililer katıldı.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete herkesin bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında “bayramlar bizim çocukluğumuzdan beri bize öğretilen hep bir sevinç yumağı olmayı gerektiriyor. Ülkemizin içinde bulunduğu bazı üzücü olaylar bizim bu sevincimizi törpülüyor” dedi. Mete konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz her zaman millet olarak bize inanan, bize umut bağlayan diğer İslam ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlere örnek olmak zorundayız. Biz kendi birlik beraberliğimizi her zaman en üst noktada tutmak zorundayız. Kendi topraklarımızda da sıkıntılar var. Bunların hiçbiri tesadüf olaylar değil. Bodrum, turizmin en önemli sektör olduğu yerlerden birisi. Rusya ile yakınlaşma oldu, İsrail ile uzlaşma oldu. Hemen ertesi günün akşamında özellikle dış hatlarda saldırı oldu. Bunların hiçbiri tesadüf eylemler değil. Dış hatlarda kimler olur? Çoğunlukla yabancı misafirler olur. Dünyaya verilmeye çalışılan bir algı var; Türkiye güvenli bir ülke değil, Türkiye’ye gitmeyin diye. Adeta gizli bir ambargo varmış gibi ülkemizde. Bu yıl mayıs ve haziran aylarında hiç olmadığı kadar sıkıntılı bir sezon geçirdik. Dün bir yazı okudum. Diyor ki; Tarihte ender görülen bir siyasi manevra ile Türkiye bu iki ülke ile çok hızlı bir şekilde yaraları sarıp, eski işbirliğimize başlama noktasına geldik. Tabi Rusya’nın da yedi aylık süreçten sonra bazı şeyleri net gördüğü kesin. Eğer sadece biz görmüş olsaydık Rusya bizim uzattığımız ele el uzatmazdı” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başladığı sözlerini “kolay değil hep beklediğimiz ramazan ayı geldi, hep beraber idrak ettik, bugün de bayram. İnşallah Allah’ım bir dahaki bayramlarda bir araya gelmeyi nasip eder” ifadeleriyle sürdürdü.

Öztürk son günlerde gündemi meşgul eden Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusuyla ilgili ise şu açıklamaları yaptı:

“Şu an ülkemizde yaşayan Suriyeliler bir şekilde entegre olmuşlar. Bunlar sosyal yapının içerisinde ama bir kimlikleri yok. Biz demiyoruz ki 3 milyon vatandaşı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapacağız demiyoruz. Şu an Suriye’den gelen okumuş, doktor olmuş, mühendis olmuş veya ara eleman. Bu insanlara zaten Türkiye Cumhuriyeti’nin bazı yerlerde ihtiyacı var. Başbakanımız açıkladı. Tabi ki devlet güvenliği soruşturmasından geçecek. Herkes alınacak diye bir şartımız yok. Daha ortada oluşmuş bir şey de yok. İnşallah bu süreci hükümetimiz planlıyor. Ama şunu herkes bilsin; neye ihtiyacımız varsa bu ülke onu yapacak kudrete sahip.  Allah izin verirse biz ekmeğimizi nasıl dün bölüştüysek yarın da bölüşmeye talibiz. Biz kimseden bu konuda bir şey beklemiyoruz. Allah’ımızın vereceği bereket bizim için yeterli. O insanlara yardım etmenin feyzi, bereketi bize yeterli olacaktır. Yani bu konuda biz herkese kapıyı açıp gel seni Türk vatandaşı yapalım diye bir derdimiz yok. Tam tersine zaten ekonominin içerisinde entegre olmuş kardeşlerimizle alakalı birtakım değerlendirmelerden geçerek kimisine Türk vatandaşlığı verilecek. Bunlar daha netleşmedi” dedi.

Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kendi savunmamızı kendimiz yapıyoruz. Bugün kendi helikopterini, kendi tankını, kendi uçağını hatta insansız hava uçağını uçurup, artı insansız hava uçağına kendi füze sistemini bağlayan dünyadaki  belki de ender birkaç ülkeden bir tanesiyiz. O yüzden bu yana kırsalda teröristler kaçacak delik arıyor. Şehre o yüzden indiler. En son gördünüz Lice’deki operasyonlarda esrar tarlalarını, insanları nasıl zehirlediklerini gördünüz. Orada Türkiye’ye amansız bir destek verilmesi gerekir. PKK’ya kendi ülkelerine stant açtıranlar, ülkelerinin içerisinde onların etkinlik yapmasını sağlayan ülkeler var ya Türkiye Cumhuriyeti PKK’yla mücadelede onların gençlerinin zehirlenmesini önlüyor. Bunu dahi görmüyorlar. Teröristlerin tek bir amacı var; ülkenin huzurunu birliğini, dirliğini  ve dengesini bozmak. Biz dengemizi yitirmeyeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde TBMM’de yapılacak çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, özellikle Bodrum’u da yakından ilgilendiren ecrimisil sorununun Meclis gündemine geleceğini söyledi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu