ÇevreGündemManşet

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

calismalar_araliksiz_suruyor (7)Başta Bodrum merkez olmak üzere tüm mahallelerde yaz ayları öncesinde başlayan çevre düzenleme ve yol çalışmaları yarımada genelinde hızla devam ediyor. 

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tüm yarımadada yürütülen sathi kaplama çalışmaları, Bodrum’un Çamlık Mahallesinde de gerçekleştiriliyor. Çamlık’ta yapılan çalışmalarda 7 km yol, bitümlü sathi kaplama ile asfaltlanıyor. Çalışmalar öncelikli olarak, hiç asfalt olmayan toprak ve bozuk yolları kapsıyor. Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 5. Bölge ekipleri, Gölbaşı Mahallesinde de çevre düzenleme ve yol çalışmalarını sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında geçen haftalarda Turgutreis yol güzergâhında kaldırım çalışması, Bitez Mahallesi Şah Caddesinde beton dökümü, Mumcular Yeniköy Mahallesinde sıcak asfalt tamiri, Konacık Mahallesinde  yol düzenlemesi, Bitez Mahallesi Bergamut Caddesinde ise asfalt kaplama gibi birçok çalışma gerçekleştirdi. Böylelikle Bodrum genelinde yapılması planlanan yaklaşık 80 kilometre yolun yarısını tamamladı.

Altyapı çalışmaları biten bölgelerde, sıcak asfaltla yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler; Umurça, Bitez ve Turgutreis Mahalleri gibi birçok yerde ise yol çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiriyor.

Ekipler, sahil düzenleme çalışmaları kapsamında Bodrum merkez sahillerinde temizlik, kumlama ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi. Bin 500 metrelik Bitez sahil yolunda aydınlatma,  altyapı, elektrik, peyzaj, geçiş köprüsü, yağmur kanalı yenileme ve taş duvar örme çalışmaları yaptı. Aynı zamanda Gölköy, Gündoğan ve Yalıkavak sahilleri ile halk plajlarında temizlik, kumlama ve çevre düzenleme çalışmaları yaparak eksiklikleri giderdi.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise Bodrum yarımadasının tamamında mevsimlik bitki dikimini sürdürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu