ÇevreGündemMagazin

HEM RES’E HEMDE İNŞAAT YASAĞINA TEPKİLİLER

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma PlatformuBodrum’da yapımı devam eden Rüzgar Elektrik Santrali (RES)’ne karşı Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu’nun direnişi sürüyor.

Yalıkavak Mahallesi Geriş bölgesinde özel bir şirket tarafından inşaatına başlanan ve çevrecilerin büyük tepkisini çeken RES ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapıldı.

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri tarafından Bitez Mahallesinde yapılan basın açıklamasında, inşaat sezonunun kapanmasına rağmen RES inşaatının devam etmesine tepki gösterildi.

Grup adına konuşan Avukat Remzi Kazmaz, inşaatın bir an önce durdurmasını aksi takdirde yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kazmaz açıklamasında;

“Dünyanın bir numaralı turizm ve ticaret merkezi Bodrum’da işler kötüye gidiyor ama asıl kötüye giden,  olayın baş sorumluları yine bizler, kendi ellerimizle Bodrum’un geleceğini yok ediyoruz. Bir tarafta uzun zamandan beri sanayileşmenin odak vasıtası olan RES’ler çalışmasına devam ediyor. TOKİ’lerle burasını konut mezarlığına çevirmeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman anlayamadığımız ve Bodrum halkının iradesine rağmen Külliyeler kuruluyor. Haziran ayına girdiğimiz şu günlerde, Kültür ve Turizm Bakanlığının, Valiliğin her yıl yayımlamış olduğu, turistik bölgelere özellik taşıyan inşaat yasağına rağmen Bodrum’da RES’ler hala gürültü çıkarıyor, çevre kirliliği yaratıyor, turistlerin rahatını kaçırıyor. Bodrum’da inşaat yasağı olmasına hala çalışıyorlar. Bu RES Şirketinin arkasında kim var? Bu şirketin yapmış olduğu çalışmalara Valilik, Kaymakamlık ve Belediye neden sessiz?  Burada kimseye ayrımcılık yapılamaz. Eğer bugünden itibaren Bodrum’da hala RES Şirketi ve onun yandaşları hala çalışmalarına devam ederse yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

“Diren Bodrum, biz bitti demeden bu dava bitmez” yazılı pankart açan platform üyeleri açıklamanın ardından bütün Bodrum halkını 5 Haziran Dünya Çevre Gününde, Tolga Çandar ve Pelin Batu’nun katılımıyla gerçekleşecek olan etkinliğe davet ettiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu