AsayişGündemManşet

739 YILLIK KURAN-I KERİMİ SATMAYA KALKTILAR

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı-tarihi Kuran-ı KerimBodrum’da yapılan operasyonda, 1277 yılında yazıldığı belirlenen 2 milyon Dolar değerindeki Kuran-ı Kerim ele geçirildi. Çalıntı olabileceği değerlendiren el yazması kutsal kitabı 600 bin TL.ye satmaya kalktılar.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesi içerisinde bulunan Akçaalan Mahallesinde ikamet eden iki şasın ellerinde bulunan el yazması Kuranı Kerimi 600 bin TL. karşılığında satmak maksadıyla müşteri aradıkları duyumunun alınması üzerine operasyon başlattı.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı birimler ile Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerce yapılan operasyonda, şüpheliler M.Ş. ile Ü.Ö. ile birlikte bahse konu Kuranı Kerim ele geçirildi.

Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ekiplerince bahse konu Kuran-ı Kerim üzerinde yapılan incelemelerde, eserin 1277 yılında tezhip sanatı ile yazılmış el yazısı bir eser olduğu, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında bulunduğu, kitabın sayfalarının birinde mühür bulunması nedeniyle herhangi bir kurumdan veya Vakıflar Genel Müdürlüğü Camilerinden çalıntı olma ihtimali olabileceği değerlendirildi. Kitap, Müze Müdürlüğü tarafından muhafaza altına alınırken şüpheliler işlemleri yapılmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Eserin üzerindeki mührün okunabilmesi için kriminal laboratuvar ortamında inceleneceği öğrenildi. Ayrıca yetkililerin, eserin müzayede değerinin çok yüksek olduğunu ve müzayede değerinin 2 milyon Dolar olabileceğini söyledikleri öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu