ÇevreGündemManşet

AZMAKBAŞI’NDA KÖTÜ GÖRÜNTÜLER

Bodrum-AzmakbaşıTurizm sezonu ncesinde yetkilileri uyarmak adına yaptığımız haberlere rağmen Azmakbaşı’nda korkulan oldu.

Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi ile Üçkuyular Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan, Azmakbaşı olarak bilinen bölgede yağmur sonraları biriken balçıklar ile özellikle havaların güzel olduğu günlerde çevreye kötü kokular yayılmaya devam ediyor. Çevredeki bazı vatandaşların iddiasına göre ise bu pis suya birde kanalizasyon suyu ekleniyor ve bu kötü görüntünün denize karıştığı noktada ise denizn kendi renginden eser yok.

Sezon öncesi köprü altından denize ulaşan noktaya kadar üstü açık beton kanal yapılmıştı. Yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettikleri yerlerden birisi olan Kumbahe Plajındaki o bölgeye gelen misafirler denize girmek yerine Bodrum’a yakışmayan o kötü görüntüyü fotoğraflayıp oradan ayrılıyor.

Dere yatağının hemen yanı başında bulunan işletmede çalışan Uğur Hazır yaşananları şöyle anlattı:
“Kaç gündür insanlar geliyor ama maalesef bu kötü görüntüyü görünce denize girmekten vazgeçiyorlar. Öğlen saatleri olunca su yüklesiliyor ve kötü kokular çevreye yayılıyor. Bu görüntüler hiç hoş değil. Sonrada turist gelmiyor diyorlar. Kaç defa yetkililer arandı ama durum bu” dedi.

Azmakbaşı Taksi Durağının Başkanı Şamil Şengül, hemen yanıbaşlarındaki bu olumsuz görüntüden üzüntü duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Denizin kenarında yatanlar arkalarından akıntı geldiğini görünce toparlanıp gidiyorlar. Turizm açısından kötü bir durum” dedi.

Çocuğunun bölgedeki Atatürk İlkokulunda okuduğunu ifade eden Bilgin Şahin isimli anne ise duruma tepkisini şöyle özetledi:
“Dere yatağının ıslah edilmesi lazım. Geçen sene bir dolu sinekler böcekler çıktı çocukları ısırdı. turizm cennetinin olduğu bir yere yakışmayan görüntü. Mühendislerin, mütehitleirn çalışmaları ile mi olacak nasıl olacaksa bir an önce çözülmesi lazım” dedi.

Turizm sezonunun başladığı şu günlerde Bodrum’a yakışmayan görüntülerin meydana geldiği Azmakbaşı’nın ne zaman düzeltileceği ise merak konusu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu