GündemHayatManşet

BU GECE BERAT KANDİLİ

Bodrum'da kandil11 ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili bu gece idrak edilecek.

İslam inancına göre, “berat”, günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor. Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilen Berat Kandili, Allah’ın af, marifet ve rahmetiyle bezeli kutlu bir gece olarak kabul ediliyor.

Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Berat Kandili’ne ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim’ buyurur.”

Kur’an-ı kerim de bu gece Levh-i mahfuzdan bir bütün olarak dünya semasına indirilmiştir. Berat Gecesine peygamberimiz çok değer verir ve ibadet ederlerdi.

Bütün hikmetli işlerin ayırımına başlanması. Bu gecede yapılacak ibadetlerin diğer vakitlere nispetle kat kat sevaplı olması. İlahi rahmetin bütün âlemi kuşatması. Allah’ın af ve bağışlamasının coşması. Peygamberimize tam bir şefaat yetkisinin verilmiş olması.

Kandil münasebetiyle Bodrum’daki camilerde akşam namazından sonra mevlit programı düzenlenecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu