AsayişGündemManşet

BODRUM MOBESE SİSTEMİ İLE GÜVENDE

Bodrum-İlçe Emniyet Müdürü-Can CandaşBodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde kurulan “Kent Güvenlik Yönetimi Merkez Sistemi” sayesinde 108 olay aydınlatıldı.

İlçeye gelen binlerce kişinin huzur ve güven içinde tatillerini yapabilmeleri için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 24 saat görev başında. İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında konuşlu bulunan Kent Güvenlik Yönetimi Merkez Sistemi ile ilçe giriş ve çıkışı ile kritik noktalar kontrol altında tutuluyor.

Plaka Tanıma Sistemi (PTS)  ile ilçeye giriş yapan aranan araçlar, 89 adet MOBESE güvenlik kamerası sayesinde ise olan yada olması muhtemel olaylara anında müdahale ediliyor.

İlk olarak 2007 yılında kurulan sistemin her geçen gün vatandaşlarında desteği ile daha da geliştirildiğini açıklayan Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş şöyle konuştu:
“Şuanda Bodrum Yarımadamız, merkez Bodrum ile Gümbet olmak üzere 89 tane kamera ile beraber 24 saat esasına göre ve geriye dönük uzun süreli kayıt yapmak şartıyla kamera sistemi ile kontrol edilmektedir. Yarımadamız tek bir girişi olması sebebiyle ayrıca 2 ayrı PTS sistemi ilede ilçeye giren ve çıkan araçlar kayıt altında tutarak Bodrum’u daha güvenli daha huzurlu, asayiş ve diğer terör olayları açısından da daha etkin bir mücadele anlamında elimizi oldukça güçlü kılmaktadır” dedi.

Sistemin büyük kolaylık sağladığını belirten Candaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu MOBESE sistemi sayesinde hem olayların önlenmesi hem de bir olayın olması akabinde kolluk kuvvetlerinin olayı algılayıp en kısa süre içerisinde suç delillerine ve suç işleyen şahıslara ulaşma anlamında bize ciddi anlamda büyük bir güç katmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hazırlanan proje ile önümüzdeki bir yıl içerisinde güvenlik kamera sayılarının arttırılarak daha geniş bir alanın kontrol altına alınacağı bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu