Kültür SanatManşet

Fransız Piyanist Gümüşlük’te Konser Verdi

Olivier Gardon Nefes Kesti

 

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Fransız piyanist Olivier Gardon’u Gümüşlük’ün tarihi taş ocağında konuk etti. Gün batımında başlayan konser yıldızların altında devam ederken, Fransız piyanist, eleştirmenlerden neden bu kadar övgü aldığını izleyiciye performansıyla gösterdi. Taşta konserleri serisinde, iki saate yakın sahnede kalan Olivier Gardon, Bodrumlu klasik müzik düşkünlerine Beethoven, Schumann ve Debussy’nin eserlerinden hazırladığı bir seçkiyle unutulmaz bir gece yaşattı.

Bodrumlu klasik müziksever Olivier Gardon için bir araya geldi

Klasik müzik tutkunlarının yanı sıra Bodrum’un tanınmış simalarını bir araya getiren konser, Fransız piyanistin performansıyla bir müzik şölenine dönüştü. Londra Senfoni Orkestrası, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Sofya Filarmoni Orkestrası, Prag Oda Orkestrası gibi daha pek çok önemli okestrayla sahneye çıkan Olivier Gardon, Karl Münchinger, Ferdinand Leitner, Pierre Dervaux, Jean-Claude Casadesus gibi şefler eşliğinde sahne almış. Bu defa solo performansıyla izleyicinin karşısına çıkan Gardon, Gümüşlük’teki geceye Alman besteci L.v. Beethoven’ın, “Sonata no. 30 op. 109 E major” adlı yapıtıyla başladı. Sanatçı daha sonra yine bir Alman besteci olan ve romantik dönemin ilk temsilcilerinde R. Schumann’ın, “Humoreske op. 20” adlı eserini seslendirdi. Programda son olarak, müzikte izlenimcilik akımının en önemli temsilcisi olarak gösterilen Fransız bestecesi C.Debussy’nin, “6 Preludes (excerpts from the second book)” adlı eserini izleyicinin beğenisine sunan Olivier Gardon, alkışlarla programını sonlandırdı. Ancak izleyicinin yoğun isteği üzerine tekrar piyanonun başına gelen sanatçı, iki kere bis yaptı.

GFA masterclassına da katılacak

Gümüşlük Festival Akademisi piyano masterclassına eğitimci olarak da katılacak olan Olivier Gardon, 28 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında genç piyano öğrencileriyle bir araya gelecek. Bir icracı ve pedagog olarak Olivier Gardon, müzikal duygunun tamamen ifade edilebilmesi ve paylaşılabilmesi için sesin birçok yönünün aralıksız keşfine ve güzellik arayışına büyük önem veriyor.  Dokunma duyusu ile algılanan titreşimler arasındaki bağlantının enstrüman, sanatçı ve müzik arasındaki ilişkinin tam merkezinde olduğuna inanıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu