ÇevreGündemManşet

MEKİK KELEBEĞİ İLGİ ODAĞI OLDU

bodrum-mekik kelebeğiBodrum’da bir işyerinin önünde görülen mekik kelebeği (Sphingidae) ilgi odağı oldu. Türkiye’de ve Ege Bölgesi’nde zaman zaman görülen mekik kelebeğinin dünyada nadir görülen türlerden bir olduğu öğrenildi.

Gümbet Mahallesi’nde hizmet veren bir diş polikliniğinin önüdeki sandalyeye konan ilginç  görünümlü mekik kelebeği işyeri çalışanlarınca farkedildi. Poliklinik çalışanları ve çevreden geçen vatandaşlar kelebeği yakından inceleyerek bol bol fotoğrafını çektiler. Kelebek daha sonra doğaya bırakıldı.

Poliklinik çalışanı Funda Basım ilk kez gördüğü mekik kelebeği ile ilgili şunları söyledi:

“işyerinden dışarı çıktığımızda koltuğun üzerinde dikkatimi çekti. İnternetten araştırdık. Özel bir kelebek olduğunu öğrendik. Mekik kelebeği diye geçiyor. En hızlı kanat çırpan ve gece uçan bir kelebekmiş” dedi.

Ege Bölgesi’nde zaman zaman görülen bu özel tür kelebek, askeri kamuflaj kumaşı desenli kanatları ile dikkat çekiyor. İri boy ve renkli uzun ince kanatları ile dikkat çeken Mekik Kelebeği, en hızlı kanat çırpan, havada asılı gibi durabilen kelebekler olarak biliniyor. Sadece gece uçan Mekik Kelebeği, geniş yapraklı ağaç, süs sarmaşığı, zakkum ve sebze yaprakları ile besleniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu