AsayişGündemManşet

DOLANDIRICILARIN YENİ HEDEFİ KAMYONCULAR OLDU

Bodrum-dolandırıcılık iddiasıYapılan birçok habere, yaşanan mağduriyetlere rağmen vicdani sorumluluktan yoksun dolandırıcıların yeni hedefi kamyon şoförleri oldu.

Muğla bölgesindeki bazı kamyon garajlarındaki görevlileri arayarak, Bodrum’da patlayan elektrik trafolarının Ankara’ya götürülmesi gerektiği yalanını söyleyen dolandırıcılar. Araçların Ankara’dan boş dönmeyeceklerini, alacakları yükün komisyoncusuna 500 TL para yatırmaları gerektiğini söylediler.

Bodrum Aydem İşletme Müdürü Ali Karabıyık’ın da adını kullanan dolandırıcıların yalanına kanan ve verilen hesap numarasına para yatıran 6 şoför geçtiğimiz gece yarısı Bodrum’a gelerek kendilerine söylenen yanmış elektrik trafolarına ulaşmaya çalıştılar. Bitez bölgesinde olduklarını söyledikleri trafoları veher hangi bir yetkiliye ulaşamayan şoförler çareyi Aydem yetkililerini aramakta buldu.

Aydem görevlileri ile telefonda görüştükten sonra gerçeği öğrenen kamyon ve TIR sürücüleri çaresi elleri boş geldikleri ilçeden ayırlmak zorunda kaldılar.

Öte yandan, Bodrum Aydem İşletme Müdürü Ali Karabıyık ise 17 Mayıs günü sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:
“Şirketimin malzeme nakli ihtiyaci olduğu gibi bir sürü talep ile çevremdeki insanlar aranmakta, aranmakla birlikte bir şekilde para talep edilmektedir. Yapılan dolandırıcılık olup, tarafımla hiçbir ilgisi yoktur.

Gerekli yasal işlemler için emniyet ve savcılık ayağında başvurular yapılmış olup, henüz netice alınamamakla birlikte çevremdeki bazı insanlar talep edilen parayı yatırarak dolandırılmıştır.”

Gün içinde Büyükşehir Belediyesinden yayınlanan mesajda da, kendilerini belediye üst düzey yöneticisi veya yakını olarak tanıtan bazı kişilerin yardım gibi çeşitli gerekçelerle kişi ve kuruluşlardan para talep ettikleri, bu kişilere itibar edilmemesi gerektiği duyuruldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu