GündemManşetTurizm

BODRUM’DAN OLUMLU DÜŞÜNCELERLE AYRILDILAR

Bodrumdan olumlu dusuncelerle ayrildilar (1)Bodrum Belediyesi ve Tav Havalimanlarının işbirliğiyle Bodrum’un tüm dünyaya tanıtılması kapsamında ilçeye davet edilen İngiliz misafirler geziden memnun ayrıldı.

Thomas Cook, Jet2holidays Travel, 3DTravel, Frasers Travel, Airport Travel, A 2 B Travel gibi önemli turizm seyahat acentesi yetkilisinden oluşan İngiliz grup, Bodrum gezi programının ardından ülkelerine döndü.

Bodrum Holiday Resort Otel’de konaklayan turizmcilerden oluşan grup, üç gün boyunca Bodrum yarımadası genelinde ve çevresinde hem tarihi ve kültürel mekanları hem de turistik ve sportif tesisleri inceledi. Antik Myndos Kapısını, Bodrum Antik Tiyatroyu, Gümbet’teki tarihi yel değirmenlerini, Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi’ni, Bodrum Deniz Müzesi’ni ve Yatağan’daki Stratonikeia Antik Kentini ziyaret eden grup ayrıca Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe’de Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bodrum tanıtım toplantısına katıldı. Torba Kaynar Mevkiinde bulunan Samara Hotel ve Işıl Clup ile Ortakent Mahallesi’ndeki Bodrum Golf Club’ı da ziyaret eden İngilizler, tesisler ve faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bodrum gezileri boyunca Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe’de, Yatağan Bozüyük Mahallesindeki Pınarbaşı Restaurant’ta ve Kefi Beach’te yemek yiyen İngilizler ayrıca Bodrum Barlar Sokağı’ndaki Kule Rock Bar’da eğlenme fırsatını buldu. Grup son gün ise Blue Diamond-1 adlı ahşap Bodrum guletiyle mavi yolculuğa çıkarak Bodrum’un birbirinden nadide koylarını gezme fırsatını buldu.

Grup adına açıklamalarda bulunan Deva Travel Müşteri Hizmetleri Danışmanı Amanda Hughes, “Bodrum çok güzel bir yer. Buraya gelmek bizler için muhteşem bir tecrübe oldu. İngiltere’de bazı İngiliz tur operatörleri şu anda Türkiye’de meydana gelen hem politik hem de çevresel etkileri birebir gözlenmesi, yerinde görebilmek, son durumu değerlendirip kendi piyasalarındaki kararı değerlendirmek amacıyla temsilcilerini gönderiyorlar. Bu bizler için bir nevi de araştırma gezisi. Buradaki asıl amaç: Türkiye’deki  son durumu yerinde gözlemlemekve Türkiye’den son derece olumlu düşüncelerle ayrılacağım. Bodrum’u inanılmaz beğendim. Son derece iyi misafir edilip, gezip gördüğümüz yerlerde çok güzel bir ilgiyle karşılaştık, çok da güzel bir tekne turu yaptık. Bunlar bizim Türkiye ve Bodrum ile ilgili görüşlerimizde olumlu etkiler yaptı. Bunun ne kadar başarılı bir şekilde yapıldığını ise kelimelerle ifade edemiyorum” dedi.

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle 30 Mart – 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi, tur operatörü, medya yetkilisi, sosyal medya fenomeni ve internet bloggerlarının davet edildiği Bodrum tanıtım çalışmalarının İngiltere ayağına; Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) de destek veriyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu