EkonomiGündemManşetTurizm

ALMANYA-BODRUM ARASI DİREKT UÇUŞLAR BAŞLADI

almanya bodrum direkt ucuslar basladi (4)Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Otelciler Derneği  (BODER) ve TAV Havalimanları işbirliğiyle  Bodrum’a Almanya’dan direkt uçuşlar başlatıldı.

Germania Hava Yolları’na ait, Berlin-Bodrum arası ilk tarifeli uçuşu gerçekleştiren uçak, Bodrum-Milas Havaalanına indi. Karşılamada Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, BODER Başkanı Halil Özyurt ile BOTAV ve TAV yetkilileri yer aldı. Daha sonra Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, üzerinde Almanya-Türkiye uçuş güzergahı resminin  bulunduğu pastayı kesti.

Karşılama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altındağ, “Ekip olarak Berlin’de fuarlara katıldık. Bizler, hiçbir zaman Bodrum turizminin kötüye gideceğine inanmıyoruz ve bunu telafi etmek için de sayın başkanımız ve ekibimizle birlikte canla başla çalışıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında birçok turizm fuarına katılıyoruz. Bu görüşmeler neticesinde bugün ilk uçak, direkt olarak Almanya’dan geldi. Hamburg’dan ve Berlin’den ekim sonuna kadar direkt uçuşlar yapılacak. Bugün çok güzel bir karşılama yaptığımızı düşünüyorum.  Gelen yolcular da inşallah burada iyi bir tatil iyi bir konaklama yaparlar, daha sonra gittikleri yerlerde ise bizleri ve Bodrum’u anlatırlar. Bu da turizmimize bir katkı olacaktır. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Bodrum’un çok fazla kayıp yaşayacağını düşünmüyoruz açıkçası çünkü Anadolu halkının Bodrum’a olan ilgisi, alakası gerçekten muhteşem. Dışarıda biraz düşüş yaşayabiliriz ama bunu da bu tür görüşmelerle fuarlarla kapatacağımızı düşünüyoruz. Yani şunu söyleyebiliriz: hiçbir işletmemiz hiçbir otelcimiz kendilerini karamsar hissetmesinler. Var gücümüzle bunu başarmak için emin adımlarla çalışmamız gerekmektedir.  Sezon sonunda herkesin mutlu bir şekilde, çok az bir kayıpla bu turizm sezonunu kapatacağına can-ı gönülden inanıyorum.” dedi.

Berlin-Bodrum ve Hamburg-Bodrum arası tarifeli uçuşlar, haftada iki kez olmak üzere mayıs ayından ekim sonuna kadar sürecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu