GündemManşet

ÇOCUK İSTİSMARLARI VE İHMALİ FARKINDALIK PANELİ

Cocuk Istismarlari ve Ihmali farkindalik Paneli (2)Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Karia Rotary Kulübü ve Çocuk İstismarları Önleme Derneği’nin işbirliğiyle “Dokunma!” sloganıyla “Çocuk İstismarları ve ihmali Farkındalık Paneli” düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde, çocuk istismarları ve ihmali hakkında bilinmesi gerekenler anlatılarak konuyla ilgili farkındalığın artırılması amaçlandı. Panele; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Karia Rotary Geçmiş Dönem Başkanı Hülya Kocadon ve kızı İpek Kocadon, Karia Rotary Kulübü 2015 – 2016 Dönem Başkanı Mustafa Öztabak ve kulüp üyeleri, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve kadın kolları üyeleri, Bodrum Sağlık Vakfı yetkilileri ve öğrencileri ile siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Panel Koordinatörü Muammer Şahin’in yönetiminde başlayan panelin oturum başkanlığını ise Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği Başkanı Hilkat İnan yaptı. İki oturum şeklinde düzenlenen panelin ilk oturumunda “Çocuk İstismarları, Etkileri ve Riskleri” konusunda Sosyal Hizmet Uzmanı Figen Paslı, “Çocuk İstismarlarının Hukuki Boyutu” konusunda ise Çocukların Ticari Cinsel Sömürüsü ile Mücadele Ağı topluluğundan Av. Şahin Antakyalıoğlu ve “İstismar Özgüveni Sarsan Bir Travma” konu başlığıyla Psikolog İlknur Özer katılımcılara bilgi verdi.

İkinci oturumda da “Sosyal Medya ve Çocuk” konusunda Serkan Ceylan, “İstismarın Toplumsal Boyutu” konusunda MSKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sergender Sezer, “Güvenli Okul” konusunda Bodrum Özel Fen Bilimleri Ortaokulu’ndan Psikolojik Danışman Barış Aygener ve “MSKÜ Çocuk ve Haklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi” hakkında MSKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Neşe Yeniçeri katılımcıları bilgilendirdi.

Karia Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Öztabak, panel açılışında yaptığı konuşmada; “Çocuk, bütün canlılar içinde korunmayı ve sevgiyi gerektiren varlıktır. Toplumun ilerleyebilmesi ve kalkınabilmesi, ancak o toplumun içinde yetişen çocukların;  bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı gelişmesiyle mümkündür. İstismar ve ihmalin farklı şekilleri yalnız aileleri değil toplumu, sosyal kuruluşları, yasal sistemleri, eğitim sistemlerini ve iş alanlarını da etkileyen bir unsurdur. Çocukların korunmasına ilişkin konuları farklı uzmanlık alanlarından katılımcılarla tartışarak bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu panelimizi düzenliyoruz. Bugün burada bulunan biz yetişkinler, çocuk istismarları hakkında çocukları en iyi nasıl koruyacağımız konusunda ve riskler hakkında doğru bilgiye ulaşmak hakkında konuşacağız.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Karia Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Hülya Kocadon da düşüncelerini şu sözleriyle ifade etti:

“Çok hassas, çok zor konuşulan bir konuya öncülük yapmak istedik. Biliyorsunuz ki yurdumuzun her yerinde her gün felaketler yaşanıyor. Kadına, çocuğa şiddet ve istismar git gide artıyor. Ve biz de halkı, eğitimcileri bu konuda bir nebze olsun bilgilendirmek için yaşadığımız topluma bir nebze olsun katkıda bulunmak için böyle bir etkinliği planladık. Maalesef Ülkemizde insanlarımız çok duyarsız. Her gün haberlerde izliyoruz ve sosyal medyada takip ediyoruz. Herkes bir felaket haberi duyduğunda maalesef tıklıyorlar, beğeniyorlar veya paylaşıyorlar. ‘Ah vah’ diyor, lanetler yağdırıyorlar bu kötülükleri yapanlara ama topluma katkı koymaya gelince, elini taşın altına koymaya gelince maalesef arkanıza dönüp baktığınızda hiç kimseyi ortada görmüyorsunuz. Ben burada esasında topluma karşı da çok öfkeliyim. Bir katkın yoksa topluma koyabileceğin, hayatında toplum için bir çaba harcamadıysan o zaman hiç konuşma. Ya da gel bir şeyleri düzeltmek için bir şeyleri daha iyi bir hale getirmek için çalış. Bu anlamda zamanımızı, enerjimizi, bütçemizi bu işe ayırarak bu günü organize ettik. Gönül ister ki Anadolu’nun her köşesinde bunlar yapılsın. Sadece bizim batı sahillerinde ya da büyük şehirlerde değil de yurdumuzun  bütün illerinde   bütün İlçelerinde tek tek vatandaşa dokunarak bu işler yapılsın. Böylece vatandaş bilinçlendirilsin ve toplumsal olarak biraz daha kalkınalım.”

İki oturum arasında verilen mola sırasında ise Bodrum Sağlık Vakfı Müzik Atölyesi Öğrencileri tarafından Herodot Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda katılımcılara özel bir konser verildi. Konser sonunda büyük alkış alan öğrencilere Bodrum Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı. Öğrencilere hediyelerini takdim eden Hülya Kocadon, kendilerini tek tek kutlayarak başarılar diledi. Karia Rotary Kulübü Üyeleri ve katılımcılar, ardından Müzik Atölyesi öğrencileriyle birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Sabah saat 10.00’dan öğleden sonra 16.00’ya kadar süren farkındalık paneli sonunda bilgilendirmek amaçlı oturumda görev alan katılımcılara da teşekkür plaketi verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu