GündemKültür SanatManşet

BENAL DİKMEN’NİN SIRADIŞI SERGİSİ AÇILDI

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sit Alanı-bENAL dİKMENİstanbul’un geçmişindeki Byzantion ve Konstantinopolis’ in izlerini gözlemleme imkanı sağlayan “Dönüşsel Yapılar” isimli sergi Bodrum’da açıldı.

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sit Alanı sergi sezonunu Benal Dikmen’in “Dönüşen Yapılar” adını taşıyan sergiye ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz akşam saatlerinde düzenlenen kokteyl ile açılışı gerçekleştrilen sergideki eserlerinde, kültürel melezleşme üzerine yoğunlaşan Benal Dikmen, tarih boyunca farklı kültürlerden etkilenen İstanbul yapılarını, oryantalizm ve mimari arasındaki ilişkilerle birleştirerek kendi perspektifinden meraklılarına yansıtıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünde Öğretim Görevlisi olan Sanatçı Benal Dikmen, son dönemlerde 1. Uluslararası Barselona Bienaline ve 3. Ruhr Bienalinde  üçüncülük ödülü aldı. Ayrıca, ShingLe 22 j V Biennaline ve Edinburg, Dundas Galerisi’nde düzenlenen Il Segnalati adlı karma sergiye katıldı.

Serginin ana temasını kültürel etkileşimler olarak açıklayan Dikmen yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kültürlerin etkileşim yerleri ve nedenleri vardır. Göçler, savaşlar ticaret gibi. Bu gibi durumlarda bir kültür diğer bir kültürün üzerinde egemenlik kurabilir. Buda, bizim konumuz olan yapılarda olduğu gibi diğer pek çok alanda kendini gösterebilir.” dedi.

İç içe geçmey en iyi şekilde anlatabilmek için eserlerinde kolaj tekniği kullandığını ifade eden Benal Dikmen özellikle İstanbul’da tarihi mekanlar ve heykeller üzerinde çalışma yaptığını anlattı.

Dönüşen Yapılar Sergisi 20 Nisan tarihine kadar Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu