GündemManşetSiyasetTurizm

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK: “TURİZİMDE YÜZDE 40 KAYIP BEKLEMİYORUZ

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk-BodrumMuğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti Bodrum İlçe başkanı Çiğdem Demiralp, BODER ve TÜRSAB Başkanları ile bir araya gelerek turizmin genel sorunlarını görüştü.

Nihat Öztürk Bodrum’a yaptığı ziyarette İlk olarak Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Bodrum turizmi ve genel sorunların konuşulduğu toplantıya AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp’de katıldı.

BODER ziyaretinin ardından TÜRSAB’a geçen Öztürk burada Bodrum TÜRSAB Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ile görüştü. Bodrum turizminin konuşulduğu toplantıda Güvenlik sorunu ve yurt dışı kaynaklı rezervasyon iptali konuları ön plana çıktı. Toplantıya AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Toplantı sonrası Basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yapan Ak Parti Muğla Mv. Nihat Öztürk şu sözlere yer verdi “Önce BODER ile sonrada seyahat acenteleri arkadaşlarla beraber  turizmle ilgili genel sorunları konuşma fırsatımız oldu. Beklentilerini bize ilettiler. İlk çıkan paketle ilgili ilave istekleri. Bizim yaptıklarımızı  anlatmaya çalıştık ve planladığımız meseleleri konuştuk.  Turizmin önümüzdeki günlerdeki rezervasyon durumunu, Bodrum’un, genel durumunu konuştuk.

Bana göre faydalı bir toplantı oldu. Burada edindiğimiz  izlenimlerimizi  hem bakanımıza hem de sektör  yetkilileri  anlatmak  en büyük arzumuz”.

TURİZİMDE KAYGILARIN ÇOĞU GÜVENLİK ENDEKSLİ

92 yılından beri turizm sektörü içinde olduğunu ifade eden Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü  “Acentecilerinde, otelcilerinde yıllardır içindeyim ve  her  sezon o heyecana tanıklık ettim.  Her sezon başında turizmcilerimiz bildim bileli biraz kaygıları vardır. Bu sene kaygılar biraz güvenlik endeksli. Turizm anlamında her şey var yatak kapasitemiz, doğal güzelliğimiz. En güzel şekilde  turizm yapılacak ilçelerden bir tanesi Bodrum. Benim gördüğüm esas  problem  güvenlik problemi. Bundan kaynaklana özellikle yurt dışı kaynaklı  uçak iptalleri var. Benim gördüğüm ülkenin imajını hep beraber düzelteceğiz bu işin siyaseti yok. Bir tane Türkiye var başka yok. Ülkemizin ne kadar güvenli bir ülke olduğunu  anlatmanın temel yolu da  el birliği içerisinde  bu imajı doğru bir şekilde yönetmemiz lazım. Ülkemizin başındaki karamsar hava da yavaş yavaş dağılmaya başladı aslında. İnşallah beklendiği gibi yüzde 40’lar seviyesinde kayıp değil bizimde beklediğimiz  gibi yüzde  15-20 seviyesinde kayıpla kapatacağımızı düşünüyoruz. Bu yıl İnşallah sektör temsilcileri açısından da güzel bir yıl olur”.

TURİZM BÖLGELERİNE DİREK UÇUŞ ŞART

Turizm bölgelerine yapılan uçak seferleri ile ilgilide değerlendirme yapan Öztürk “Ülkemize gelmek isteyen turist var, ama uçak bulamadıkları yönünde şikâyetler alıyoruz. Dünya’nın en büyük hava yollarından bir tanesine sahibiz bunun için uçak kalkmayan bazı bölgelere direk uçuş koymamız lazım. Eğer uçak problemini halledersek bizim turist problemimiz olmaz. Yurt içinde de aynı problem var. Vatandaşlarımız Bodrum’a gelmek istiyor ama gelemiyor. Ya arabası ile gelecek yada İstanbul aktarmalı gelecek. Birçok uçak firmasından Samsun, Trabzon, Adana, Bursa’dan ve ülkemizin büyük şehirlerinden  Bodrum ve Dalama’a uçak seferleri koymalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız daha rahat bir şekilde bölgelerimize ulaşsın”dedi.

Ziyaretlere ev sahipliği yapan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ise şu sözlere yer verdi “Bugün Sayın Milletvekilim Nihat Öztürk ile 2016 yaz sezonu başlarken Bodrum’da Turizm sektör temsilcileri ile görüşmelerimiz oldu. Bodrum Otelciler Birliği Başkanı ve TÜRSAB Bodrum yürütme kurulu Başkanımız Sayın Sevinç Gökbel ve yönetim kurulu üyeleri ile hükümetimizin Turizm ile ilgili aldığı tedbirler ve talepler konusunda sohbet ettik. Turizm de 30 yılını doldurmuş bir turizmci olarak ben de sorunları biliyor ve konuların doğru aktarılması ve çözüm önerileri ile ilgili Sayın Milletvekillerimizle birlikte Bakanlık düzeyinde görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu