GündemHayatManşet

BU GECE REGAİP KANDİLİ

bodrumcamii

İslam Âlemi, bu gece üç ayların başlangıcı olan Recep ayına Regaip Kandili ile girecek.

Peygamber Efendimizin, duaların geri çevrilmeyeceğini beyan ettiği 5 geceden birisi olan Regaib Kandili Bodrum’daki camilerde düzenlenecek olan etkinliklerle idrak edilecek.

Recep Ayının ilk Cuma gecesi kutlanan Regaib Gecesi, İslam aleminde üç aylar içinde kendisinden sonra gelecek olan Miraç, Berat ve Kadir Gecesinin de bir müjdecisi olarak kabul ediliyor.

Resûl-i Ekrem (S.A.V.) Efendimiz bu gecenin önemine, “Receb Allah Teâlâ’nın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır” ve “Receb ayının, diğer aylar üzerine fazileti, Kur’ân-ı Kerîm’in diğer sözlere olan üstünlüğü gibidir. Şaban ayının diğer aylara nispetle fazileti, benim, diğer peygamberlere olan üstünlüğüm gibidir, Ramazan’ın diğer aylara göre fazileti ise, Allâh Teâlâ’nın, mahlûkâtı üzerine yüceliği gibidir” sözleriyle dikkat çekmiştir. Oruç, Recep ve Şaban’da nafile, Ramazan’da farz olarak bu aylarda yapılacak ibadetlerin ağırlık merkezini teşkil etmektedir.

Rasûlüllâh (S.A.V.) Receb ayına kavuşunca şöyle duâda bulunurdu: “Yâ Rabbi! Receb ve Şabanı bize mübarek eyle, bizi Ramazan’a kavuştur”

Peygamber Efendimiz, bu ayda oruç tutulmasını, fakir fukaranın dertleriyle diğer zamanlardan daha fazla ilgilenilmesini, hayırlar yapılmasını tavsiye etmiş, böyle yapıldığında ise büyük sevaba nâil olunacağını müjdelemiştir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu