AsayişGündemManşet

ÖNLEMLER ARTTI GEÇİŞLER AZALDI

Bodrum-göçmen kaçakçılığıSahil Güvenlik ekipleri ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG Karataş gemisi, yasa dışı geçişlerin önüne geçmek için Bodrum açıklarında devriye görevi yapıyor.

Avrupa’ya mülteci akımının durdurulmasını öngören anlaşma sonrasında Avrupa’ya geçiş noktası olarak kullanılan Bodrum koyları boşaldı. Günde yüzlerce sığınmacının geçiş noktası olan Akyarlar, Ortakent ve Bitez sahillerinde göçmenlerden eser kalmadı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın sahillere yakın bölgelerdeki karakol ve denizaltı savunma harbi görevlerini karşılamak üzere faaliyete geçirilen TCG Karataş (P1212) Bodrum’da görev yapıyor.

Savaş gemisine, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı iki botta eşlik ediyor. Ekipler Bitez, Ortakent-Yahşi, Akyarlar ve Turgutreis açıklarında sabahın ilk ışıklarına kadar devriye görevlerini sürdürüyor.

İlçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler de, karadan uygulamalar gerçekleştiriyor. İslamhaneleri Mahallesindeki ana yol üzerinde yol kontrolü yapan ekipler, araçlar üzerine genel uygulama çalışması yapıyor. Araç içerisindeki kişilerin kimliklerini ve araç içi kontrollerini yapan ekipler, uygulamalarını gün boyu sürdürüyor.

Öte yandan polis ekipleri ise ilçeye girişlerde de yol kontrolü yapıyor. Otobüs ve kapalı araçlar üzerinde yoğunlaşan polis ekipleri, ilçeye kaçak geçişleri engellemek için çalışma yapıyor.

Ekiplerin aldıkları tedbirlere rağmen ilçeye giriş yapan çoğunluğu Pakistan ve Afganistan uyruklu kaçaklar da, güvenlik güçlerince yakalanarak il dışına gönderiliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu