GündemKültür SanatMagazinManşet

AVUSTURYA GÜNLERİ BAŞLADI

Bodrum'da Avusturya Günleri-Snow OwlBodrum’da düzenlenen Avusturta Günler etkinlikleri kapsamında, dünyaca ünlü Latin Cazz ustası Snow Owl sahne aldı.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Avusturya Kültür Ofisi işbirliğinde organize edilen “Bodrum’da Avusturya Günleri” programı kapsamında düzenlenen konserlerden ilkinde, 2014 yılında Grammy Ödülüne aday gösterilen Snow Owl sahne aldı.

Konacık Mahallesinde geçtiğimiz hafta hizmete açılan Heredot Kültür Merkezinde düzenlenen konser aynı zamanda bu kültür merkezindeki ilk konser olarak kayıtlara geçti.

Akşam saatlerinde düzenlenen konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü cazz sanatçısını Owl, Bodrum’u ve Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek çalışmaları hakkında şunları söyledi:
“Bodrum’un benim için çok özel bir yeri var. Türkiye’ye ilk gelişimde Bodrum’a gelmiştim. O zamanlarda Sertap Erener ile bir albüm çalışması yapmıştık” dedi.

Yeni albüm çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Snow Owl şunları söyledi:
“Buraya gelmeden önce, dünya cazzının önemini içeren, etnik müziklerle dolu bir albüm kaydı yaptım. Türkiye’de onunla ilgili bir şeylerle yapmak istiyorum. Özellikle dünyamızda elektronik çok hızla gelişiyor. Biz, cazznın yapı taşlarıyla ve gelenekselliğimizle bunu her türlü adapte edebiliyoruz. Bunuda gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

Owl son olarak, konser projenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Snow Owl’ın dışında sahne alan Türk, Bulgar ve Kolombiyalı müzisyenlerin etnik kökenlerine inilen konserde, ritimlerin farklı renklerinin buluşmasıyla doyasıya bir müzik ziyafeti yaşandı.

Konser, başta Avusturya İstanbul Başkonsolosu Christine Wendl olmak üzere çok sayıda izleyici tarafından beğeni ile izlendi.

Bodrum’da Avusturya Günleri” programı kapsamında, 14 Mart Pazartesi akşam 20.00’de Ludus Ensemble, 20 Mart Pazar günü yine saat 20.00’de Duo Fruhstuck sahne alacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu