EğitimGündemManşet

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Bodrum-İstiklal Marşının kabulü12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Bodrum’da düzenlenen program yoğun ilgi gördü.

OASİS Alışveriş Merkezi Nurol Kültür Merkezinde, Konacık Cahit Özvezneci Ortaokulu tarafından hazırlana anma etkinliğine, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Göksel Oral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Raşit Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Müftüsü Dr. Ali Ünal, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve ardından öğrencilerin melodika ve bando takımıyla eşlik ettiği İstiklal Marşını okumasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Törende daha sonra, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, edebi kişiliği ve sanatı konulu sunum, kurtuluş savaşı konulu slayt gösterisi sunumu gerçekleştirildi.

Konacık Cahit Özvezneci Okulu öğretmen ve idarecilerinin gayretleri ile sunulan programda, “İstiklal Marşı Doğuyor” isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Müzik öğretmeni şefliğinde öğrencilerden oluşan koro “Bir başkadır benim Memleketim” ve bazı şarkıları seslendirdi.

Programın finalinde ise öğrenciler, birlikteliği simgelemek adına pazıl şeklindeki Türkiye haritasını il il birleştirerek Türkiye haritası oluşturdu.

Törenin sonunda, Resim ve İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Ortaokullar arası resim yarışmasının birincisi Profilo Marina okulundan Aras Karacalar, Ortaokullar arası İstiklal Marşını ezbeze güzel okuma yarışmasının birincisi Konacık Cahit Özvezneci okulundan Efkan Polat Kalay ve Liseler arası İstiklal Marşını ezbeze güzel okuma yarışmasının birincisi Marmara Kolejinden Selenay Kara Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan tarafından çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Tören sonunda konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, programı düzenleyen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, şehitleri rahmetle andı. Törenin ardından öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergi veliler ve törene katılanların beğenisine sunuldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu