EğitimGündemHayatManşet

KONACIK CAHİT ÖZVEZNECİ OKULUNDAN ANLAMLI PROJE

Bodru-istiklal marşıİstiklal Marşının kabulünün yıldönümü nedeniyle Bodrum’da bir okul tarafından düzenlenen projede, İstiklal Marşının 9 kıt ’asını vatandaşlar 10. Kıt’asını ise öğrenciler okudu.

Konacık Cahit Özvezneci Ortakulu tarafından hazırlanan “Halkımız İstiklal Marşını Okuyor” projesinde, çeşitli meslek gruplarından insanlara ve öğrencilere İstiklal Marşımız okutuldu.

İlk kıt’anın bir anaokulu öğrenicisi tarafından okunmasının ardından Bodrumlu Gaziler kamera karşısına geçerek 2. Kıt’ ayı seslendirdi. Bodrum’da bulunan pazarcısı, kırtasiyecisi, tezgahtarı, fırıncısı, işkadını, eczacısı, telefoncusu farklı zamanlarda işyerlerinde ziyaret edilerek İstiklal Marşının geri kalan kıt’ alarını okudular.

İstiklal Marşının 10. Ve son kıt’ ası ise projeyi gerçekleştiren okulun öğrencileri tarafından okundu. Okul bahçesinde ay yıldız figürü oluşturan çocuklar ellerinde bayraklarla hep bir ağızdan son kıt’ayı seslendirdiler.

Vatandaşların sesini yansıtmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Okul Müdürü-Ahmet Karaboğa  şunları söyledi:
“Okullarımızda hep okuyoruz İstiklal Marşımızı birde halkımızın sesini yansıtalım dedik. Minik öğrencimiz, gazimiz, esnafımız, pazarcımızın sesini yansıttık. Biz çekimleri yaparken herkes okumak için yarıştı bu yüzden teşekkür ediyorum” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu