ÇevreGündemManşet

DENİZDEN ÇIKANLAR YİNE ŞAŞIRTTI

bodrum-deniz temizliği“Denize en çok mavi yakışır” sloganıyla yürütülen deniz temizliği kampanyası Gümbet Koyunda devam etti.

Bodrum Belediyesinin başlattığı turizm sezonu öncesi temizlik kampanyası, Mazı, Güvercinlik ve Yalıçiftlik sahillerinin ardından Gümbet’te gerçekleştirildi. Bölgedeki okullarında destek verdiği temizlik çalışmalarında yine şaşırtıcı manzaralarla karşılaşıldı.

Kıyıdaki çöpleri toplayan, TED Bodrum Koleji, Hüseyin Boyası İlkokulu ve Ayşegül Sevim- Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi öğrencilerine çevre temizliği ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirmeler yapıldıktan sonra broşür dağıtıldı.

etkinlik sonrası konuştuğumuz TED Bodrum Koleji öğrenicisi Begüm Demirörs büyüklere adeta ders verdi. Demirörs şöyle konuştu:
“Eğer sakızı atarsanız denize o 5 yılda yok oluyor. Cam ise 1 milyon yılda ve plastik bin yılda ve metalde 500 bin yılda yok oluyor. Yani ona göre bilinçli atalım. Denizlere çöp atarsanız eğer bir gün o kötülük size kötülük olarak geri dönebilir” dedi.

Denizden çıkarılan klozet, bavul, cam ve alüminyum şişeler ve daha birçok atık malzeme belediye görevlilerince ayrıştırıldı.

Temizlik çalışmalarının insanların duyarlılığını arttırmak amaçlı olduğunu ifade eden Belediye Başkan Vekili Funda Akçalı ise şunları söyledi:
“İnanılmaz kötü şeyler çıkıyor denizlerin içinden. Bu anlamda da halkı çocukları herkesi duyarlılığa davet etmek için başlattığımız bir projeydi. Teknik ekip arkadaşlarımızla burada çalışıyoruz. Çocuklara dağıttığımız brşürlerde atık malzemelern doğada ne kadar zaman yok olacağı bilgileri yer alıyor. Çalışmalarımız Haziran ayına kadar devam edecek” dedi.

Çalışmaları kıyıdan izleyen bazı vatandaşlarda çıkarılan malzemeler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Kadir Yılmaz isimli vatandaş şaşkınlığını şu sözlerle dile getirdi:
“Vallahi felaket ya, böyle şeyler atılır mı denize anlamıyorum. Gerçekten yaşadığımız yer için çok kötü bir şey çok kötü” dedi.

Denizden çıkarılan malzemelerin sanatsal çalışmalarda kullanılacağı bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu