ÇevreGündemManşetSağlık

Fidanlar Sağlık Şehitleri Anısına

550 Adet Fidan Toprakla Buluştu

 

Adalet Bakanlığı’nca, Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla görevleri başında şehit olan ve pandemi sürecinde vefat eden sağlık çalışanlarının anısını yaşatmak için fidan dikimi yapıldı.

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Dünya Sağlık Haftası kapsamında pandemi surecinde vefat eden ve görevi başında şehit olan sağlık çalışanlarımızın anısına fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bodrum Orman İşletme Şefliği tarafından Torba Kaynar mevkisi ve sonrasında Mumcular Bayır mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Serhat Işık, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Agar, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Şahin ve kurum personelleri ile mahkemelerce hakkında denetimli serbestlik tedbiri kararı verilen gönüllü yükümlülerin katılımıyla ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte toplamda 550 fıstık çamı ve kara servi fidanı dikildi.

Dikilen ağaçlara görevi başında vefat eden sağlık çalışanlarının isimleri verildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan kamuoyuna yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ne yazık ki 450’nin üzerinde sağlık çalışanımızı tüm dünyayı saran Covid-19 küresel salgınında kaybettik. Sağlık çalışanlarımızın anısına Bodrum Torba Kaynar Mevkisi ile Bayır Mevki ‘sinde iki ayrı noktada ağaç dikim etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu kadarla yetinmeyip gelecekte de sağlık çalışanlarımızı anmak amacıyla ağaç dikim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Böylelikle daha önce orman yangını neticesinde yanmış ve hafriyat sahası olarak kullanılan alanların yeşillendirilmesine katkıda bulunmuş olduk, aynı zamanda haklarında denetim tedbiri verilmiş yükümlülerin de topluma geri kazandırılması ve çevreye duyarlı bireyler olabilmesi amacıyla böyle bir etkinliğin yapılmasıyla vesile olduk. Dünya genelinde küresel bir salgın olan Covid19 ile mücadelede yaşamlarını kaybederek şehit olan sağlık çalışanlarımız için gerçekleştirilen bu ağaç dikimi etkinliğine katılım sağlayan herkese ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde büyük katkıları bulunan Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu