GündemManşetTurizm

KARAVANLARLA DOĞADA İLE BAŞBAŞA

Bodrum'da karavan turizmiBodrum’da farklı bir tatil yapmak ve doğa ile başbaşa kalmak isteyenler için karavan turizmi bulunmaz bir fırsat.

Turgutreis-Bodrum Karayolu üzeri Gürece Mahallesi yakınlarında Sulhi Baybar tarafından 20 yıllığına kiralanan arazi üzeri karavan tutukunlarını ve doğa ile başbaşa vakit geçirmek isteyenleri bekliyor.

Günlüğü 10 Liraya karavan hayatı deneyimi yaşayanlar ve karavan tutukunları hallerinden gayet memnun. Bir süredir bölgedeki karavan hayatını sürdüren Jale Tan, sadece 20 metrekarelik alanla hayatlarının sınırlı olmadığını dile getirerek şunları söyledi:
“Burada yaşamak müthiş bir şey. Aslına bakarsanız sadece 20 metrekarelik alanda yaşamıyorsunuz. Burada doğanın size bahşettiği sonsuz metrekarelik bir alanda yaşıyorsunuz. Dolayısıyla sadece yemek yapmak, bulaşık yıkamak ve uyumak gibi temel ihtiyaçlarınız için karavanı kullanıyorsunuz. Onun dışında doğada hayvanlarla bitkilerle ve burada kurulan dostluklarla yaşıyorsunuz” dedi.

Zeytin ağaçları içinde kurulan karavanlarda yaşayanlar kendileri için hazırlanan alanda bitki ve çiçek yetiştirebiliyorlar.

Projenin mimarı ve tesisin işletmecisi Sulhi Baybar, burada konaklayanların sadece elektrik, su, mutfak malzemeleri gibi giderler için ödeme yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:
“İmece usulü bir uygulama ile başladık. Buda memnuniyetle karşılanıyor. Burada amaç büyük paralar üzere konuşmak değil insanların huzurunu sağlayacak bir ortam oluşturmaktı. Projemizin içinde bu vardı bunuda başardık sanıyorum. Burada kalanlar 10 liraya huzurluysa ben onlardan daha çok huzurluyum. Doğanın içinde ne kadar olabilirsek o kadar huzurlu ve sağlıklı oluyoruz. Buda memnuniyeti arttırıyor” dedi.

Kısa süre sonra bir sanat köyüne dönüştürülecek olan alanda,  seramik kurslarından yogaya birçok etkinlikler düzenlenecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu