ÇevreGündemManşet

GÖLTÜRKBÜKÜ’NDE ÇEVRE KATLİAMI İDDİASI

Bodrum-çevreBodrum Yarımadasında birçok bölgede süren inşaatlara bir yenisi daha eklendi. Göltürkbükü sınırları içerisnde yer alan burunda yapımına başlanan otel inşaatında doğa adeta katlediliyor.

Göltürkbükü Mahallesi ile Gündoğan Mahallesi sınırında yer alan yarımada üzerinde çok sayıda iş makinesi ile başlatılan inşaat çalışmalarına çevreciler sessiz kalmadı.

Apostol Adasının tam karşısında yer alan, Göltürkbükü Mahallesi Hebil Caddesi 9 nolu pafta üzerinde çok sayıda ağacında bulunduğu burun üzerinde yapılan çalışmalardan çıkarılan hafriyatın denize doldurulması bu kadarda olmaz dedirtti. Bölgeye yakın bir alan toplanan, Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği, Bodrum TEMA ve Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyelerinde oluşan grup yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunun aydınlatılmasın talep etti.

Grup adına konuşan Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği başkanı Sema Höcek, yapılan inşaat hakkında ilgili kurumlara dilekçe ile başvurduklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu alana iki yıl öncesine kadar dokunulamamıştı sadece bazı yollar açılmıştı. Ama son bir aydır aşırı bir faaliyet var. Arazi sahibinin değiştiği söyleniyor. Burada bir otel ve turizm imarlı villalar tesis edilecek. Burada ciddi bir doğa ve çevre katliamı var. İş makineleri oldukça fazla. Arazinin doğal yapısını tahrip ederek kazı yapıyorlar. Bunuda denize döküyorlar. Böyle olunca kıyı kenar çizgisi, denizdeki canlılar zarar görüyor ve bütün bunların izinsiz olduğunu düşünüyoruz. Zaten denize yapılan dolgunun izni olmaz” dedi.

İnşaat bölgesinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Sema Höcek sözlerine şöyle devam etti:
“Biz kaç gündür araştırıyoruz. İnşaat ruhsatını ihtiva etmesi gereken inşaatlarda bulunması gereken tabelayı göremiyoruz. İnşaat ruhsatları var mıdır? Yoksa, inşaat ruhsatı olmadan nasıl hafriyat yapmaktadır. Eğer ruhsatları var ise hangi ruhsat bu katliama müsade etmektedir. Biz bunları sorgulamak üzere önceki gün, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünei Bodruk Kaymakamlığına, Büyükşehir ve Bodrum Belediyelerine dilekçelerimizi yolladık. Bu sabahta, dolgudan dolayı denizdeki canlıların zarar görmesinden dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne müracaatta bulunduk” dedi.

Bu katliamın bu şekilde devam etmesi halinde eylemlere başlıyacaklarını ifade eden Höcek, bölgede imar izninin Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilebileceğini sözlerine ekledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu