GündemManşet

MİLLETVEKİLİ DEMİR’DEN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz DEMİR’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısyla yayımladığı mesaj şöyle;

“İnsan olmak, doğuştan bir takım kazanımlarla toplumun parçası olmak demektir.

İnsanlık, tarih boyunca bugün bile zaman zaman gündeme gelebilen ırkçılık, din ayrımcılığı gibi onlarca farklı kötülüklerle mücadele etmiştir.

10 Aralık, dünyadaki insan haklarının anlaşılması bakımından son derece önemli bir tarihtir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Evrensel Beyannameyi kabul ederek bu alana dikkat çekmiştir.

Hepimizin yalnız ve yalnızca insan olmaktan kaynaklı, asla taviz verilemeyecek, dokunulması mümkün olmayan hakları bulunmaktadır.

Kişi dokunulmazlığı, işkence ve kötü muamele yasağı, din ve vicdan özgürlüğü, seçme ve seçilme hakkı gibi klasik haklar asla vazgeçilemeyecek alanlardır.

Türkiye, henüz yakın geçmişte failimeçhul cinayetlerle, işkencelerle anılan bir ülkeyken bugün hayata geçirilen düzenlemeler sayesinde bunlar bir bir tarihin tozlu sayfalarına kaldırılmıştır.

Hükümetimizin, göreve geldiği ilk günlerden bu yana en büyük mücadeleyi hakların iyileştirilmesi noktasında vermiştir.

Hiçbir insan hakkı ihlalinin olmadığı bir dünya dileğimle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyor, tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu