GündemManşetSpor

DRAGON YARIŞLARI BODRUM’DA CAN BULDU

Bodrum-Dragon yarışlarıTürkiye Yelken federasyonu (TYF) ile Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) işbirliğinde düzenlenen Dragon yarışlarına ilgi her geçen gün artıyor.

İki yıl önce düzenli olarak Bodrum’da yapılaya başlanan yarışların ilk dönemlerinde 5-6 tekne yarışırken bugün yapılan yarışlara 11 tekne katıldı. 1972 Münih’deki Olimpiyalara kadar olimpiyatlardaki sınıfında yarışan Dragon yelkenli tekneler adeta küllerinden yeniden doğuyor.

2 tonluk Dragon tipi teknelerin katıldığı yarışlar, bundan iki yıl öncesine kadar düzenli bir şekilde yapılamıyordu. Dragon tutukunlarının girişimleri ve TYF ile BAYK’ın destkeleriyle son yıllarda bu sınıf yeniden canlandırılıyor. Bu yıl Bodrum’da düzenlenen, ilk bahar ve sonbahar serisi olmak üzere 10 yarışa katılacak olan Dragonlar, ilk bahar serisi 2. ayak yarışları için öğlen saatlerinde Bodrum önlerinde start aldı.

Yarışların Baş Hakemi Ayberk Olcay gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 Ayak yarışları hakkında şu bilgileri verdi:
“Dragon ilkbahar serisi 2. yarışlarını yapıyoruz. Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere toplam 5 yarış yapacağız. Bugün rüzgar gayet güzel, şuanda 270 dereceden 10 knotlarda rüzgarımız var. Bugün 3 yarış yapmayı planlıyoruz. Yarın hava biraz sert görünüyor. Sabah saatlerinde ölçümlerimizi yapıp yarış yapılıp yapılmayacağını kararlaştıracağız. Planlanan takvime göre trofe Mayıs ayı sonunda bitecek. Bizlerde elimizden geldiği kadar burada yarışseverlere yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

1 millik parkurda 9 teknenin yarıştığını belirten Olcay teknelerde toplam 27 yarışçının bulunduğunu söyledi.

TYF Muğla İl Temsilcisi ve yelken hakemi Esra Güven, Dragon yarışlarınıın Bodrum’da yapılmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Çok uzun yıllardır maalesef bu sınıfta yarışlar yapılamıyordu. Bir kısmı İstanbul’da bir kısmı Bodrum’da bölük pörçük bir haldeydi. Yaklaşık 2 yıldır kendilerini tamamlayan teknelerin yarışları Bodrum’da yapılmaktadır. AÇıkçası bu sınıf kendi küllerinden tekrardan doğdu. Tüm yarışçılarımız eski sporcular. Yıllarca yelkenden başlayıp sonra Dragon sınıfında bir araya gelip bu sınıfı ayağa kaldırdılar. Bu yarışların düzgün devam etmesi bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Yarışlarda ter döken sporculardan biri olan ve aynı zamanda Dragon sınıfının ulusal sekreteri Ali Doğaner, yarışlara İstanbul’dan katıldıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Yarışlara katılan teknelerden 6 tanesi İstanbul’dan geliyor, gerisi Bodrum’dan. Olimpiyatlardan sonra, İstanbul kıyılarındaki ve kulüplerin sorunları yüzünden bu sınıf ölmeye başlamıştı. Daha sonra aldığımız kararla tekneleri buraya taşıdık ve yarışlar canlandı. Türkiye Şampiyonasını 11 tekne ile yaptık” dedi.

Mayıs ayında Atina’daki yarışlara katılacaklarını ifade eden Doğaner, Bodrum’daki yarışlara yabancılarında katılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Hava şartlarına göre Pazar günüde sürecek olan 2. ayak yarışlarının ardından ödül töreni düzenlenecek. Dragon İlk bahar serisi 3. ayak yarışları 12-13 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu